Hvordan kan en studerende bruge deleøkonomien?

Student

Det kan være til stor gavn at udnytte deleøkonomien

En ny svensk undersøgelse viser, at studerende i Stockholm mister mere end 2.000 SEK om måneden. De studerende lever altså på et stramt budget. Så hvordan kan en studerende bruge deleøkonomien? Freetrailer giver sine bedste tips til, hvordan du som studerende kan bruge deleøkonomien til at hjælpe dig, når du råder over færre penge i Skandinavien.

De studerendes byer fyldes langsomt men sikkert op igen til starten af efterårssemestret. En start, der for mange ikke kun betyder akademiske udfordringer, men også økonomiske udfordringer.

At dele varer ved at låne, dele og leje er en smart ting at gøre som studerende, som er bekymret for sin økonomi. De forskellige tjenester i deleøkonomien er hurtigt blevet populære, bl.a. på grund af de økonomiske fordele. Det vidner de nye tal også om fra Freetrailer, som tilbyder gratis leje af trailere. I det seneste år er antallet af lejemål i den populære, svenske studieby Uppsala steget med 91 %. De studerende er altså glade for gratis trailerleje, når de for eksempel skal flytte i studiebolig.

“Delingsøkonomiske tjenester er helt sikkert noget, man skal holde øje med som studerende. Mange virksomheder kan bruge de ressourcer og produkter, de har, til at tilbyde de studerende denne form for løsning. Som studerende har du altid udgifter til skoleartikler, flytning og bolig. Det er taknemmeligt at få tilbudt løsninger, der kan gøre en stor forskel på et stramt budget”, siger Johan Wijkander, Country Manager Sverige hos Freetrailer.

Ifølge en undersøgelse foretaget af Göteborgs Universitet har pandemien bidraget til, at de studerende er blevet mere bekymrede for deres økonomi. Dette blev anført af 50 % af respondenterne. Med skolestarten lige rundt om hjørnet giver Freetrailer derfor tips om forskellige deleøkonomiske tjenester, som bekymrede studerende kan benytte sig af.

Svenskarna vill dela

Freetrailers bedste tips til studerende

Kursuslitteratur – den uventede udgift  

Listen over bøger, der skal købes ,og priserne på dem, kan ofte komme som et chok for de studerende. Selv om universiteterne ofte anbefaler en ny udgave, kan man finde de fleste bøger brugt hos tidligere kursister og hos virksomheder, der udlåner brugte bøger. Glem ikke at undersøge, om bogen er nødvendig for hele kurset. Ofte er det nok at låne bogen fra det lokale bibliotek i en kort periode.

Flytning til en ny by

At flytte til en nye studieby betyder også, at man som studerende skal begynde at pakke flyttekasserne. Det er mere end sandsynligt, at du indser, at du har flere ting, end du troede. Det kan derfor være en udfordring at have alt med i toget eller i bilen. Freetrailer tilbyder gratis lån af trailere, hvilket kan gøre en stor forskel, når pakkeriet starter. Det kræver blot Freetrailer appen, så kan du finde nærmeste gratis trailer nær dig.

Pift kollegieværelset op

Det 10 kvadratmeter store kollegieværelse kan nemt føles kedeligt og upersonligt. Det kan gøre en stor forskel at sætte en tavle op eller renovere den kommode, du har fået af dine forældre. Så undersøg, om der er nogen lokale bygherrer, der tilbyder lån af alt fra hammere til malerpensler. I Danmark samarbejder Freetrailer blandt andet med Silvan, så du altid kan køre alt dit renoveringsgear hjem i en trailer.

Tøj til hele semesteret

Der findes et væld af tøjbutikker, der tilbyder udlejning af tøj og tilbehør. Dette skyldes ikke kun de økonomiske fordele, men også bæredygtighed som en underliggende faktor. På den måde har du altid en opdateret garderobe uden at belaste din pengepung eller miljøet. Det er særligt praktisk, hvis du skal bruge tøj til en særlig lejlighed, som du ellers aldrig kommer til at bruge igen. Sådan kan de studerende bruge deleøkonomien til at låne frem for at købe.

Mad-omkostninger 

Det kan være dyrt at fylde det tomme køleskab op. Saml dine nye venner, lej en bil i et par timer og køb alt det, du kan få brug for, og tag på shoppingtur. Køb frysevarer, der kan tilberedes hurtigt, når du har travlt med eksamener. Dette trick kan bruges til både indkøb af dagligvarer i Rema 1000 og møbler i IKEA. Begge butikker tilbyder også gratis udlejning af trailere i flere byer i Danmark. Perfekt, hvis bilen bliver proppet efter dit besøg.

Lignende nyheder

Følg os på sociale medier

Line with QR code
Download din Freetrailer app
Download Freetrailer appen QR

Kom i gang med det samme!
Scan QR koden her eller sms “Freetrailer” til 1919 så sender vi dig et link til appen