Hvordan kan studenter utnytte delingsøkonomien?

Student

Det kan være smart å utnytte delingsøkonomien

En ny svensk undersøkelse viser at studenter i Stockholm taper mer enn 2000 kroner i måneden. Resultatet er ekstremt stramt budsjett. Så hvordan kan en student bruke delingsøkonomien? Freetrailer tipser om hvordan du som student kan bruke delingsøkonomien til hjelp når budsjettet strammer.

Studentbyene fylles sakte men sikkert opp igjen til høstsemesterstart. En start som for mange ikke bare betyr faglige-, men også økonomiske utfordringer.

Å dele varer ved å låne, dele og leie er smart for studenter som er bekymret for økonomien. De ulike tjenestene i delingsøkonomien har blitt svært populære, ikke minst på grunn av de økonomiske fordelene. Det viser også de siste tallene fra Freetrailer, som tilbyr gratis leie av tilhengere. Det siste året har antall utlån i den populære svenske studentbyen Uppsala økt med 91%. Studentene er glade for å kunne låne tilhenger gratis når de for eksempel skal flytte inn i studentboliger.

«Delingsøkonomiske tjenester er definitivt noe å se etter som student. Mange bedrifter kan bruke ressursene og produktene de har til å tilby studentene denne typen løsninger. Som student har du alltid utgifter til skolemateriell, flytting og opphold. Da er det takknemlig å bli tilbudt løsninger som kan utgjøre en stor forskjell på et stramt budsjett», sier Johan Wijkander, Country Manager Sverige i Freetrailer.

Ifølge en studie utført av universitetet i Gøteborg har pandemien gjort at studentene har blitt mer bekymret for økonomien sin. Det sa 50% av respondentene. Med skolestart rett rundt hjørnet gir Freetrailer derfor tips om ulike delingsøkonomiske tjenester som studentene kan bruke.

Svenskarna vill dela

Freetrailers tips til studenter

Lærebøker – den unødvendig store utgiften 

Listen over bøker som skal kjøpes og hva de koster kan ofte komme som et sjokk på studentene. Selv om universitetet ofte anbefaler nyeste utgave, kan du ofte finne brukte lærebøker hos tidligere studenter og hos bedrifter som låner ut brukte bøker. Husk å sjekke om boken er nødvendig gjennom hele studiet. Ofte er det nok å låne boken på det lokale biblioteket for en kort periode.

Flytte til en ny by

Å flytte til ny studentby betyr at du må begynne å fylle flyttekassene. Og sannsynligvis vil du innse at du har mer enn du trodde. Det kan derfor bli en utfordring å få med seg alt på toget eller i bilen. Freetrailer tilbyr gratis lån av tilhenger, og det kan utgjøre en stor forskjell når pakkingen starter. Alt du trenger er Freetrailer-appen så du kan finne den nærmeste gratis tilhengeren.

Puss opp hybelen

Den 10 kvadratmeter store hybelen kan lett føles kjedelig og upersonlig. Det kan gjøre en stor forskjell å henge opp et bilde eller pusse opp kommoden du fikk av foreldrene dine. Så finn ut om det er noen lokale byggevarehus som tilbyr utlån av alt fra hammere til malerkoster. I Danmark samarbeider Freetrailer blant annet med Silvan, slik at du alltid kan kjøre utstyret til oppussingen hjem i en tilhenger.

Klær for hele semesteret

Det finnes mange klesbutikker som tilbyr utleie av klær og tilbehør. Det skyldes ikke bare de økonomiske fordelene, men også bærekraft ligger der som en underliggende faktor. Med en slik løsning har du alltid en oppdatert garderobe uten å overbelaste lommeboken eller miljøet. Det er spesielt praktisk når du trenger klær til en spesiell anledning. Bruk delingsøkonomien til å låne fremfor å kjøpe!

Mat koster

Å fylle opp det tomme kjøleskapet kan være dyrt. Samle de nye vennene dine, lei en bil i noen timer og kjøp alt du trenger på shoppingtur. Kjøp frysevarer som kan tilberedes raskt når du er opptatt med eksamen. Bruk trikset både hos Rema 1000 og når du trenger møbler fra IKEA. Begge butikkene tilbyr også gratis utlån av tilhengere. Perfekt hvis bilen blir litt for full etter besøket.

Relaterte nyheter

Motta nyheter fra Freetrailer

Følg oss på sosiale medier

Line with QR code
Download App Norge

Kom i gang nå!
Skann QR koden her eller send «Freetrailer» til 2130 så sender vi deg en link til appen