Här är släpvagns kundernas konstigaste frågor

Konstigaste frågorna

I takt med att Freetrailer uthyrningarna ökar och nya målgrupper tillkommer får kundtjänsten motta en hel del frågor från nyfikna förstagångsanvändare. Det är nämligen inte alltid lätt att veta vad som gäller när det kommer till släpvagnar. Freetrailer har därför listat släpvagnskundernas konstigaste frågor och några mindre frekvent förekommande.

Hur bromsar jag, hur mycket får jag lasta och hur snabbt får jag köra? Detta är frågor många av oss har undrat inför första turen med släpvagn. Det är också frågor som Freetrailers kundtjänst dagligen får besvara. Det finns även andra frågor av lite mer annorlunda karaktär som företaget får besvara. Kan jag använda släpet som tillfälligt boende? Får vi ha stundetskiva på vagnen och är det ok att ha barnen på släpet? Med rekordmånga uthyrningar under det senaste året har frågorna rasat in från förstagångshyrare.

– Att köra släpvagn behöver egentligen inte vara så komplicerat, men många frågor kan uppstå första gångerna. Därför glädjer det mig att våra kunder vågar fråga även de roligaste frågorna till vår kundtjänst, det är just därför vi finns tillgängliga alla dagar i veckan via telefon såväl som mail. Så förhoppningsvis känner även förstagångshyrarna att det inte finns några dumma frågor efter att ha läst dessa, Johan Wijkander Nordic Area Manager på Freetrailer.

Konstigaste frågorna

Topp 10: Släpvagnskundernas konstigaste frågor

 1. Vi ska åka ut till landet i helgen, men det är svårt att få plats med all packning och barnen i bilen. Kan barnen sitta i släpet? Men är det helt säkert att köra hem dem på ett Freetrailer-släp?

  Nej, det är inte säkert att frakta människor i vagnen.

 

 1. Kan jag köra med dörrarna öppna på släpvagnen så att jag ser bakåt i backspegeln?

  Nej, det är inte säkert att köra med dörrarna öppna.

 

 1. Vi tänkte samlas några nära vänner och ha ett mindre studentflak, kan vi använda era släpvagnar till det? Vi vill gärna måla om släpet också.

  Tyvärr inte, det är inte säkert att frakta männsikor i vagnen.

 

 1. Måste jag dra av min registreringsskylt och sätta på trailern?

  Det behöver du inte göra, släpvagnen har en egen registeringsskylt.

 

 1. Hur snabbt kan jag köra utan att släpvagnen lossnar?

  Är vagnen ordentligt fastspänd i dragkroken så kommer den inte att lossna oavsett fart.

 

 1. Jag ska flytta, men får inte in alla mina möbler i en vagn och vill helst slippa åka flera gånger. Kan jag haka på två släpvagnar efter varandra?

  Nej, det går tyvärr inte. Släpvagnen måste sitta fast i bilens dragkrok.

 

 1. Jag har precis hyrt släpvagn från er, men kom på att jag måste ju ha en bil också. Ingår det?

  Vi hyr endast ut släpvagnen. Så bilen ingår inte.

 

 1. Vi ska till Gotland i sommar men har inte lyckats hitta något boende, kan vi ställa in en säng i släpvagnen och använda som husvagn?

  Nej, det hade jag inte rekommenderat. Det är inte säkert att frakta människor i släpvagnen.

 

 1. Kan man inte öppna trailern hemifrån med sin Bluetooth? Jag sitter hemma nu och min man har precis ringt och sagt att han är redo vid trailern och väntar på att jag ska öppna den.

  Bluetooth sträcker sig inte så långt, utan endast några meter.

 

 1. Hur ska släpet veta nära jag bromsar?

  Eftersom vagnen sitter fast i bilens dragkrok så bromsar bilen släpet.

Relaterade artiklar

Relaterade nyheter

Ta del av senaste nytt från Freetrailer

Följ oss på sociala medier

Line with QR code
Download Freetrailer App Sweden
Download App Sverige

Kom igång direkt! Skanna QR koden här eller sms:a ”Freetrailer” till 72626 så skickar vi en länk till appen