Byggkedjan som anammar delningsekonomi

Byggkedjan som anammar delningsekonomi

Delningsekonomi-tjänster inom byggbranschen ökar

Beijer Bygg är ett företag som ligger i framkant och snabbt anammat konceptet. Genom ett utökat samarbete med teknikföretaget Freetrailer går det nu att låna släpvagnar gratis hos utvalda Beijer Bygg-varuhus runt om i landet.

Konceptet delningsekonomi innebär att i stället för att äga varor själv samnyttja dessa genom lån, delning och uthyrning. Det råder inga tvivel om att konceptet snabbt vuxit i popularitet tack vare sina ekonomiska och miljömässiga fördelar. Detta visar färska siffror från Freetrailer där utlåningen av släpvagnar ökat med hela 102 procent det senaste året.

En bransch som välkomnat konceptet delningsekonomi är byggbranschen. Varor som grävskopor, slipsågar och släpvagnar är kostsamma om du ska köpa dem själv. Därför kan byggföretag enkelt nyttja delningsekonomins många fördelar. Utlåning och uthyrning blir dessutom successivt allt vanligare i byggbranschen. Freetrailer har under senaste året levererat 45 antal släpvagnar till olika byggföretag i landet.

– Det är väldigt roligt att se hur byggbranschen verkligen omfamnat det delningsekonomiska konceptet. Vi spår att konceptet kommer bli allt vanligare att se i många olika branscher inom snar framtid. Vi ser dagligen hur användningen av vår tjänst ökar och vi inleder nya samarbeten med företag på rullande band. Det är en otroligt spännande utveckling. Den positiva inverkan hela konceptet har på miljön tror vi är en stor anledning till den enorma efterfrågan, säger Johan Wijkander, Country Manager Sverige på Freetrailer.

Byggkedjan som anammar delningsekonomi

Beijer Bygg og Freetrailer har utökat sitt samarbete

Nu finns nya släpvagnar att låna på hela 10 ställen runt om i Sverige. Beijer Bygg i Lidingö är ett av de nyaste tillskotten som fått 6 nya släpvagnar levererade.  Allmänheten kan gå dit och låna vagnarna helt utan kontakt med servicepersonal. Alla Freetrailers släpvagnarna är nämligen utrustade med låset Freelock som är Bluetooth-drivet. Genom Freetrailers app kan användaren därför låsa upp och återlämna släpvagnarna helt själva. Det gör delningsekonomi enkel.

– Det är fantastiskt att kunna erbjuda Lidingöborna denna kostnadsfria tjänst och det känns som ett givet samarbete då många av våra kunder är i behov av en släpvagn. Det är dessutom smidigt att boka släpen digitalt och sen låsa upp släpen via Bluetooth på egen hand, något som är extra viktigt i dessa tider, säger Jerry Pålsson, Filialchef på Beijer Bygg Lidingö.

Beijer Bygg Bromma – Bällstavägen 102

Beijer Bygg Grisslehamn – Tomta, Nässuddsvägen 26

Beijer Bygg Järfälla – Nettovägen 4

Beijer Bygg Lidingö – Stockbyvägen 5

Beijer Bygg Lissma – Lissmavägen 14

Beijer Bygg Märsta – Ista Odensala 175

Beijer Bygg Norrtälje – Gäddvägen 12

Beijer Bygg Sundsvall – Värdshusvägen 2

Beijer Bygg Södertälje – Morabergsvägen 13

Beijer Bygg Uppsala – Stångjärnsgatan 17-19

Relaterade artiklar

Relaterade nyheter

Ta del av senaste nytt från Freetrailer

Följ oss på sociala medier

Line with QR code
Download Freetrailer App Sweden
Download App Sverige

Kom igång direkt! Skanna QR koden här eller sms:a ”Freetrailer” till 72626 så skickar vi en länk till appen