Freetrailer utökar samarbetet med Byggmax

Byggmax Freetrailer

Freetrailer Group A/S har ingått ett fyraårigt samarbete med Byggmax Group AB. Avtalet innebär att antalet uthyrningsplatser i Sverige ökar kraftigt med 38% till 469 platser och antalet släpvagnar ökar med mer än 37% till +1,463 släpvagnar.

Från den 1 mars 2023 kommer Freetrailer att ta över den befintliga flottan av 395 lånesläp på 130 av Byggmax varuhus i Sverige och 5 varuhus i Danmark. Ramavtalet mellan Freetrailer Group A/S och Byggmax Group AB är på minst 400 släpvagnar och kan utökas till 800 släpvagnar. Freetrailer kommer löpande att ersätta Byggmax befintliga flotta med nya släpvagnar.

Vi ersätter nu alla deras släpvagnar och ökar samtidigt antalet. På så sätt kan vi vara med och öka servicenivån hos kedjans svenska kunder, säger Johan Wijkander, som är Country Manager för Freetrailer i Sverige.

Nicolai Frisch Erichsen, Interim CEO för Freetrailer, ser avtalet som en tydlig förstärkning av Freetrailers position på den svenska marknaden:

“Att en kedja som Byggmax beslutar att överlåta sin samlade släpflotta i Sverige och Danmark till Freetrailer är en stor framgång för oss. Byggmax kommer att bli en viktig samarbetspartner för Freetrailer med sin stora räckvidd och starka varumärke i Sverige”, säger Nicolai Frisch Erichsen.

Avtalet kommer att få sin fulla ekonomiska effekt först under räkenskapsåret 23/24.

Läs om nyheten i medierna:

Relaterade nyheter

Ta del av senaste nytt från Freetrailer

Följ oss på sociala medier

Line with QR code
Download Freetrailer App Sweden
Download App Sverige

Kom igång direkt! Skanna QR koden här eller sms:a ”Freetrailer” till 72626 så skickar vi en länk till appen