Efter 1 475 000 utlåningar: Nu blir det ännu enklare för svenskar att låna ett gratis släp med ny plattform

Freetrailer platform

Freetrailer har precis lanserat en ny IT-plattform för sina delningsekonomiska tjänster i Sverige. Lösningen kommer att fungera som hävstång i syfte att uppfylla målet om att positionera Freetrailer som förstahandsvalet för svenskarna när det kommer till lån av släp.

Det delningsekonomiska företaget Freetrailer som erbjuder kostnadsfri utlåning av släpvagnar har just lanserat en ny IT-plattform för sina delningsekonomiska tjänster. Den nya teknikplattformen ska se till att svenskarnas släplån blir både enklare och smartare. Samtidigt är den ett viktigt strategiskt verktyg i syfte att förverkliga koncernens mål om en ökad omsättning på 35 % och en miljon utlåningar redan i 2023.

Freetrailer har under det gångna räkenskapsåret registrerat mer än 300 000 utlåningar i Sverige och totalt mer än 1 475 000 utlåningar. Bolagets hemsida har mer än två miljoner besökare per år och enligt bolagets CMO, Sara Lyngsøe, har bolaget höga förväntningar på den nya plattformen.

 ”Vår strategiska och konceptuella grund bygger till hundra procent på att göra delningsekonomiska lösningar enkla och överskådliga för alla. I detta sammanhang spelar vår IT-plattform – inklusive vår webbplats – en mycket avgörande roll. Som företag har vi lagt mycket fokus på att ge användarna en positiv upplevelse och vi anser att detta är minst lika viktigt som webbplatshastighet, SEO och konverteringsoptimering.”, säger Sara Lyngsøe och förtydligar:

 ”Lösningen vi nu har lanserat erbjuder mycket mer än en ny och förbättrad design. Vi har arbetat hårt på att säkra en bättre och mer intuitiv användarupplevelse. Samtidigt har vi proppat in en massa användbart innehåll på sajten som bland annat ska vägleda och serva våra användare på ett aldrig tidigare skådat sätt och de senaste årens digitala utveckling har gett oss helt nya möjligheter för att även tekniskt kunna leva upp till dessa ambitioner.”

Ny Freetrailer platform

Mobile-First-indexering och UX

Utvecklingsarbetet har pågått sedan början av 2022 och redan från starten har Sara Lyngsøe varit mycket tydlig i förhållande till slutresultatet.

”Om man som IT-företag vill nå framgång är det absolut nödvändigt att anpassa de utvecklade produkterna enligt kundernas önskemål och behov. Om man inte kan träffa mitt i prick på den fronten så kan man lika bra strunta i att försöka. Därför har kravet på mitt utvecklingsteam redan från början varit att vi ska göra något extraordinärt åt våra kunder både i Sverige och andra länder.”, säger Sara Lyngsøe.

Sedan projektets inledning har i synnerhet en mycket positiv användarupplevelse och mobiloptimering varit de mest centrala fokuspunkterna för Freetrailers utvecklingsteam.

”En stark och mer intuitiv användarupplevelse har varit den absolut viktigaste utgångspunkten för den design vi arbetat med och särskilt i de inledande faserna av projektet. Man kan säga att det utgör den övergripande grunden för resultatet vi står med idag.”, säger Sara Lyngsøe och fortsätter:

”Vid sidan av våra UX-processer har vi haft ett särskilt fokus på mobiloptimering. Eftersom människor använder sina telefoner för att surfa mer än någonsin tidigare har Google gått över till mobile-first-indexering. Detta innebär att Google använder webbplatsens mobilversion för indexering och rankning i stället för desktopversionen. 80 procent av Freetrailers kunder använder sina mobiler för att lägga en bokning och därför har detta alltså varit en stor del av projektet.”

Mer fakta om UX-funktionerna på den nya webbplatsen:
  • Språkversioner (danska, svenska, norska, tyska och engelska).
  • Effektiv skalning på enheter.
  • Förbättrad navigering i menyn (sidhuvud och sidfot).
  • Förbättrad URL-struktur.
  • Hastighetsoptimerad webbplats – alla bilder har exempelvis konverteras till formatet WebP.
  • Ökat produktfokus.
  • Förbättrad navigering.
  • Kartintegration av alla partners och stadssidor med markerade upphämtningsplatser, produkttyper och antal.

Relaterade nyheter

Ta del av senaste nytt från Freetrailer

Följ oss på sociala medier

Line with QR code
Download Freetrailer App Sweden
Download App Sverige

Kom igång direkt! Skanna QR koden här eller sms:a ”Freetrailer” till 72626 så skickar vi en länk till appen