Etter 250 000 utlån: Nå blir det lettere for nordmenn å låne gratis tilhenger med ny plattform

Freetrailer platform

Freetrailer har nettopp lansert en ny IT-plattform for sine delingsøkonomitjenester i Norge. Løsningen vil fungere som brekkstang for å posisjonere Freetrailer som førstevalget for nordmenn når det gjelder utleie av hengere.

Delingsøkonomiselskapet Freetrailer, som tilbyr gratis utlån av hengere og lastesykler, har nettopp lansert en ny IT-plattform for sine delingsøkonomitjenester. Den nye teknologiske plattformen vil gjøre nordmenns tilhenger- og sykkellån både enklere og smartere. Samtidig er den et viktig strategisk element i å realisere selskapets mål om en økning på 35 prosent i omsetning og en million utlån allerede i 2023.

Det siste regnskapsåret har Freetrailer hatt mer enn 60 000 utlån i Norge, og totalt mer enn 250 000 lån. Selskapets nettsider har over to millioner besøkende årlig. Ifølge selskapets CMO, Sara Lyngsøe, har selskapet store forventninger til den nye plattformen.

«Vårt strategiske og konseptuelle fundament er hundre prosent basert på å gjøre delingsøkonomiske løsninger enkle og tilgjengelige for alle. I den sammenheng spiller vår IT-plattform – inkludert vår nettside – en avgjørende rolle. Som selskap har vi stort fokus på å gi brukerne en god opplevelse, og vi mener at det er et minst like viktig element som nettsidehastighet, SEO og konverteringsoptimalisering.», sier Sara Lyngsøe og utdyper:

«Løsningen vi har lansert nå byr på mye mer enn et nytt og forbedret design. Vi har jobbet beinhardt for å sikre en bedre og mer intuitiv brukeropplevelse. Samtidig har vi proppet masse nyttig innhold inn på nettstedet, som blant annet skal veilede og gi service til brukerne på et enestående nivå. Den digitale utviklingen de siste årene har gitt oss helt nye muligheter til også teknisk å kunne leve opp til ambisjonene våre.»

Ny Freetrailer platform

Mobile-first-indeksering og UX

Utviklingsarbeidet har pågått siden begynnelsen av 2022, og Sara Lyngsøe har helt fra starten av vært veldig tydelig når det gjelder sluttresultatet.

«Hvis man som IT-bedrift skal lykkes, er det helt avgjørende å tilpasse de utviklede produktene til kundenes ønsker og behov. Hvis man ikke klarer å treffe blink på den fronten, er det hele bortkastet. Derfor har kravet til utviklingsteamet mitt fra starten av vært at vi skal utvikle noe som er usedvanlig bra for kundene våre både i Norge og i andre land.», sier Sara Lyngsøe.

Helt fra prosjektet startet, har en god brukeropplevelse og optimalisering for mobil vært de mest sentrale fokuspunktene for Freetrailers utviklingsteam.

«En god og mer intuitiv brukeropplevelse var det absolutt viktigste utgangspunktet i designet vi jobbet med, spesielt i prosjektets innledende faser. Man kan si at det danner det overordnede grunnlaget for resultatet vi står med i dag.», sier Sara Lyngsøe og fortsetter:

«Parallelt med våre UX-prosesser har vi hatt et spesielt fokus på mobiloptimalisering. Etter hvert som folk bruker mobilene sine til å surfe mer enn noen gang, har Google gått over til mobile-first-indeksering. Det betyr at Google bruker mobilversjonen av et nettsted for indeksering og rangering i stedet for desktopversjonen. 80 prosent av Freetrailers kunder bruker mobilen til å foreta en reservasjon, så derfor er denne delen lagt stor vekt på i prosjektet.»

Supplerende fakta om UX-funksjonene på det nye nettstedet:
  • Språkversjonering (dansk, svensk, norsk, tysk og engelsk).
  • Velfungerende skalering på enheter.
  • Forbedret navigering i meny (Header og footer).
  • Forbedret URL-struktur.
  • Hastighetsoptimalisert nettsted – for eksempel konverteres alle bilder til WebP-format.
  • Økt produktfokus.
  • Forbedret navigering.
  • Map-integrasjon på alle partner- og bysider med highlightede hentesteder, produkttyper og antall.

Relaterte nyheter

Motta nyheter fra Freetrailer

Følg oss på sosiale medier

Line with QR code
Last ned Freetrailer App Norge
Download App Norge

Kom i gang nå!
Skann QR koden her eller send «Freetrailer» til 2130 så sender vi deg en link til appen