Freetrailer redovisar ett rekordår

Freetrailer redovisar rekordår

Nya delningsekonomiska framgångar i rekordår

Delningsekonomiska tjänster fortsätter att stiga i popularitet. Ett tydligt bevis på detta är Freetrailers framgångar med gratis utlån av släpvagnar. När företaget nu redovisar siffrorna för det gångna räkenskapsåret är det med stor framgång i ett rekordår. Omsättningen steg över förväntan och uthyrningstaket av släpvagnar har aldrig vart så högt som nu.   

Freetrailer som är verksamma i Danmark, Norge, Sverige och Tyskland, erbjuder ett delningsekonomiskt koncept som innebär kostnadsfri utlåning av släpvagnar för privatpersoner. Släpen finansieras av Freetrailers samarbetspartners, som i sin tur får fler kundbesök och exponering på vägarna. Ett koncept som visat sig vara framgångsrikt. Räkenskapsåret 19/20 visar nämligen på rekordhöga intäkter. Totalt steg företagets omsättning med 17 procent till 40,8 miljoner DKK och resultatet före skatt visar ett överskott på 1,5 miljoner DKK jämfört mot ett underskott på 3,5 miljoner i fjol. Sverige står för en växande andel av omsättningen med en tillväxt på 39,5 procent till 10,5 miljoner DKK under perioden.

Freetrailer redovisar rekordår

Ökning av antalet uthyrningar

Det gångna räkenskapsåret visar även på en rejäl ökning av antalet uthyrningar i ett rekordår. Totalt uppgick antalet uthyrningar till 436 122 under 19/20, vilket motsvarar en tillväxt för året på hela 28,6 procent jämfört med fjolårets siffror. Detta har i sin tur lett till en ökad efterfrågan på företagets släpvagnar. Under det senaste räkenskapsåret steg antalet släpvagnar med 11 procent, en tillväxt som främst kom från den svenska marknaden.

– Vi har sett en stadig uppgång i efterfrågan under en lång tid tillbaka på den svenska marknaden och det gör att förväntningarna framöver är högt ställda. Vi har även inlett flera nya samarbeten och i Skandinavien beräknar vi att öka släpvagnsbeståndet med 500 vagnar under kommande år, säger Johan Wijkander, Nordic Area Manager på Freetrailer.

Relaterade nyheter

Ta del av senaste nytt från Freetrailer

Följ oss på sociala medier

Line with QR code
Download Freetrailer App Sweden
Download App Sverige

Kom igång direkt! Skanna QR koden här eller sms:a ”Freetrailer” till 72626 så skickar vi en länk till appen