Blomsterlandet: Butikskedjan som anammar delningsekonomin

Släp hos Blomsterlandet

Gratis släpvagnar hos Blomsterlandet

De delningsekonomiska tjänsternas framfart fortsätter och allt fler branscher anammar konceptet. Ett exempel på detta är butikskedjan Blomsterlandet. Tillsammans med Freetrailer gör de det nämligen möjligt att låna släpvagnar gratis hos 14 av deras butiker och utökar nu samarbetet med fyra nya upphämtningsplatser.

Konceptet delningsekonomi innebär att samnyttja varor genom lån, delning och uthyrning i stället för att äga själv. En av många fördelar med att låna i stället för att äga är miljöaspekten. Genom att låna en släpvagn, ett redskap eller ett klädesplagg kringgås nämligen delvis massproduktionen av produkter som sällan används och därmed står och dammar hemma.

Freetrailer är ett företag som erbjuder just delningsekonomiska tjänster genom gratis utlåning av släpvagnar. Idag har Freetrailer över 700 släpvagnar att låna ut i Sverige och dessa finns att hämta på hela 209 upphämtningsplatser. Idag har Freetrailer 41 samarbetspartners. Blomsterlandet är en av dessa som väljer att komplettera sitt utbud med att erbjuda utlåning av släpvagnar gratis till sina kunder och allmänheten.

– Det är väldigt roligt att se hur alla branscher hittar sitt eget sätt att anamma delningsekonomin på. I slutändan gynnar det allt från kund och företag till miljön och plånboken. Det känns roligt att vara del av ett företag som är en så stor del av konceptet som förändrar hur vi ser på varor och tjänster, säger Johan Wijkander, Country Manager Sverige på Freetrailer.

Samarbete i linje med miljöarbete

Delningsekonomi kan vara ett koncept som är utmanande för vissa branscher att hitta ett sätt att använda sig av. Blomsterlandets produkter är ett exempel på detta. De har därför valt en annan väg för att kunna integrera konceptet i verksamheten. Genom samarbetet med Freetrailer underlättar Blomsterlandet inte bara besöket för sina kunder och allmänheten utan deras produkter syns även på vägar över hela Sverige.

Idag erbjuder Blomsterlandet gratis utlån av släpvagnar på flera olika orter i Sverige. De utökar nu samarbetet genom att addera fyra nya platser. En utav dessa är Blomsterlandet i Varberg som nu har utökat sitt samarbete med Freetrailer och har släpvagnar att låna ut. Allmänheten kan gå dit och låna vagnarna helt utan kontakt med servicepersonal. Alla Freetrailers släpvagnarna är nämligen utrustade med låset Freelock som är Bluetooth-drivet. Genom Freetrailers app kan användaren därför låsa upp och återlämna släpvagnarna helt själva.

­– Det här samarbetet går helt i linje med vårt övriga miljöarbete där vi fokuserar på att undvika mellanhänder och i möjligaste mån köpa in svenskodlade växter. Det har hittills varit otroligt uppskattat av både kunder och allmänheten i våra andra butiker vilket verkligen gläder oss. Det ska därför bli spännande att äntligen få erbjuda våra kunder i Varberg samma tjänst, säger Ann-Sofi Larsson, Butikschef på Blomsterlandet Varberg.

Blomsterlandets upphämtningsplatser

Freetrailer – Blomsterlandet – 1

Relaterade nyheter

Ta del av senaste nytt från Freetrailer

Följ oss på sociala medier

Line with QR code
Download Freetrailer App Sweden
Download App Sverige

Kom igång direkt! Skanna QR koden här eller sms:a ”Freetrailer” till 72626 så skickar vi en länk till appen