Freetrailer vinner Danish E-Commerce Award 2022

Freetrailer wins E-Handelsprisen 2022

Bästa B2C-företag med en online-omsättning under 100 miljoner dkk

Dansk Erhverv utser varje år de bästa onlineföretagen i Danmark. I går utsågs 2022 års vinnare vid ett stort evenemang på Clarion Hotel i Köpenhamn. Freetrailer vann första platsen i kategorin ”Bästa B2C-företag med en omsättning på nätet under 100 miljoner danska kronor”. Vinnare var About Vintage, Ecooking, Roccamore och Son of a Tailor.

Freetrailers vd Philip Filipsen ser vinsten som ett tydligt bevis på att företagets koncept för delningsekonomi har slagit igenom hos kunderna både hemma och utomlands.

”Vi har ett tydligt uppdrag. Med utgångspunkt i ”We make sharing easy” vill vi göra det extremt enkelt och gratis för alla att hyra istället för att äga saker som sällan används. Exempel är släpvagnar och elcyklar. Utmärkelsen för e-handel är ett tydligt tecken på att vi är på rätt väg. Vi tillgodoser ett behov hos våra många kunder hemma och utomlands, och när det dessutom är enkelt och gratis att använda blir det inte mycket bättre”, säger Philip Filipsen.

Och fortsätter:

”Samtidigt är jag otroligt stolt över våra kollegor här på Freetrailer, som alla har bidragit till att ta vår verksamhet till en helt ny nivå. Den tillväxt som Freetrailer har upplevt under de senaste åren har inte skett av sig själv, utan endast genom målmedvetna och ihärdiga ansträngningar. Detta pris är ett erkännande till alla anställda på Freetrailer. Alla bidrar på sitt eget sätt till framgången”.

Juryn motiverade utmärkelse

Juryn motiverade Freetrailers utmärkelse på följande sätt:

”I 2021 har årets vinnare ökat sin topplinje med 40 procent och sin bottenlinje med imponerande 120 procent. Freetrailer har visat att det finns pengar att tjäna på delningsekonomi och har skapat en unik partnerbaserad win-win-win-affärsmodell. Var tionde dansk har dragit nytta av årets vinnare, och de är väl rustade för ytterligare utökning. De har motbevisat att ”there’s no such thing as a free ride”, och de tjänar pengar på det. Vi ser fram emot att följa er fortsatta resa ut i världen.”

Mod för mer

Sara Lyngsøe, CMO på Freetrailer, är också mycket glad över Freetrailers E-commerce award, som vann i ett mycket tufft fält.

”Vi mötte några riktigt begåvade och professionella företag som har åstadkommit fantastiska resultat. Det gör oss ännu mer stolta och hedrade över vinsten. Det är verkligen roligt att vara en del av ett företag som vinner ett så prestigefyllt pris. Vi är verkligen glada över segern. Det är en stor eloge till alla våra anställda som verkligen har arbetat hårt för att få Freetrailer dit vi är idag”, säger Sara Lyngsøe.

Läs nyheten om att Freetrailer vinner Danish E-commerce Award på Spotlight.

Relaterade nyheter

Ta del av senaste nytt från Freetrailer

Följ oss på sociala medier

Line with QR code
Download Freetrailer App Sweden
Download App Sverige

Kom igång direkt! Skanna QR koden här eller sms:a ”Freetrailer” till 72626 så skickar vi en länk till appen