Mekonomen: Bilkedjan som anammar delningsekonomi

Mekonomen: Bilkedjan som anammar delningsekonomi

Delningsekonomiska tjänster ökar

Användningen av delningsekonomiska tjänster ökar i snabb takt. Inte minst inom bilbranschen där Mekonomen ligger i framkant och snabbt anammat konceptet. Ett exempel på detta är samarbetet med teknikföretaget Freetrailer som möjliggör gratis lån av släpvagnar hos utvalda Mekonomen-varuhus runt om i landet.

Delningsekonomiska tjänster syftar till att samnyttja varor genom uthyrning, delning och lån istället för att äga själv. Det råder inga tvivel om att konceptet snabbt vuxit i popularitet tack vare sina ekonomiska och miljömässiga fördelar. Freetrailer är ett företag som erbjuder just delningsekonomiska tjänster genom gratis utlåning av släpvagnar. Idag har Freetrailer över 700 släpvagnar att låna ut i Sverige och dessa finns att hämta på hela 209 upphämtningsplatser. Idag har Freetrailer 41 samarbetspartners. Mekonomen är en av dessa som väljer att komplettera sitt utbud med att erbjuda utlåning av släpvagnar gratis till sina kunder och allmänheten.

– Det är väldigt roligt att se hur olika branscher omfamnat det delningsekonomiska konceptet. Företag jobbar ständigt med att möta kundernas behov. Att vara en del av att erbjuda företag nytänkande tjänster känns därför väldigt roligt. Delningsekonomiska lösningar skapar nämligen mervärde till besöket genom att underlätta för kunderna, säger Johan Wijkander, Country Manager Sverige på Freetrailer.

Utökat samarbete

Mekonomen har utökat sitt samarbete med Freetrailer och nu finns nya släpvagnar att låna på hela sju platser runt om i Sverige. Mekonomen i Sundsvall är ett av de nyaste tillskotten som fått två nya släpvagnar levererade. Allmänheten kan gå dit och låna vagnarna helt utan kontakt med servicepersonal. Alla Freetrailers släpvagnarna är nämligen utrustade med låset Freelock som är Bluetooth-drivet. Genom Freetrailers app kan användaren därför låsa upp och återlämna släpvagnarna helt själva.

– Samarbetet med Freetrailer känns väldigt givet eftersom många av våra kunder är i behov av en släpvagn. Det känns därför otroligt roligt att vi kan erbjuda kunderna en kostnadsfri tjänst. Det går nämligen hand i hand med den service som vi vill erbjuda våra kunder. Att det dessutom är så smidigt att låna släpvagnarna på egen hand genom det digitala låset är verkligen ett stort plus, säger Thomas Hörnlund, Affärschef Mekonomen Sundsvall.

Mekonomens upphämtningsplatser

Relaterade nyheter

Ta del av senaste nytt från Freetrailer

Följ oss på sociala medier

Line with QR code
Download App Sverige

Kom igång direkt! Skanna QR koden här eller sms:a ”Freetrailer” till 72626 så skickar vi en länk till appen