Uppsala i framkant med delningsekonomiska tjänster

Uppsala i framkant med delningsekonomiska tjänster

Användningen av delningsekonomiska tjänster växer i rask task. Inte minst i Uppsala som är fyllt av studenter som mer än gärna använder tjänster som är sparsamma för plånboken. Teknikföretaget Freetrailer erbjuder gratis utlåning av släpvagnar vilket en mängd företag och Uppsalabor har anammat. Detta visar färska siffror från Freetrailer.

Konceptet delningsekonomi innebär att samnyttja varor genom lån, delning och uthyrning i stället för att äga själv. I Uppsala har Freetrailers tjänst gått varm. 

En av många fördelar med att låna i stället för att äga är miljöaspekten. Genom att låna en släpvagn, ett redskap eller fordon kringgås delvis massproduktionen av produkter som sällan används och därmed står och dammar hemma. Självklart kommer användaren även billigare undan genom att låna grannens redskap i stället för att köpa dessa själv.

– Det otroligt roligt att vår tjänst fortsätter att uppskattas av Uppsalaborna. Utlåningen i Uppsala har ökat. Vi spår att siffran kommer fortsätta stiga med nya samarbetspartners och leveranser av släpvagnar. Att svenskarna blir alltmer miljömedvetna tror vi även kommer bidra till en efterfrågan på delningsekonomiska tjänster i flera branscher, säger Johan Wijkander, Country Manager Sverige på Freetrailer.

ICA Maxi Gnista

Låna gratis släpvagnar i Uppsala

I Uppsala går det att låna gratis släpvagnar på hela 11 plaster. Ett av de senaste tillskotten är ICA Maxi Gnista som fått tre släpvagnar levererade. Allmänheten kan gå dit och låna vagnarna helt utan kontakt med servicepersonal. Alla Freetrailers släpvagnarna är nämligen utrustade med låset Freelock som är Bluetooth-drivet. Genom Freetrailers app kan användaren därför låsa upp och återlämna släpvagnarna helt själva.

– Vi på ICA Maxi Gnista erbjuder ju allt under ett tak och nu kan vi dessutom erbjuda gratis lån av släpvagnar alla dagar i veckan mellan kl. 06-23. Faktum är att det har hänt flera gånger att en kund köpt en grill eller en TV hos oss men insett att den inte går in i bilen. Att nu kunna erbjuda en lösning på det känns så bra i mitt kundservice-hjärta, säger Amanda Järpemo, Marknadschef ICA Maxi Gnista.

Samarbetspartners och upphämtningsplatser i Uppsalaområdet

IKEA – Rapsgatan 3

Sängjätten – Bolandsgatan 17A

inStorage – Danmarksgatan 34A

Beijer Bygg – Stångjärnsgatan 17-19

MediaMarkt – Bolandsgatan 16G

Bildemo – Kumlagatan 9

Blomsterlandet – Alvar Gullstrands gata 10

IKEA Pick-Up – Rapsgatan 3 – lastzonen i garaget

Atracco – Möllersvärdsgatan 8

ICA Maxi – Visthusvägen 1

Relaterade nyheter

Ta del av senaste nytt från Freetrailer

Följ oss på sociala medier

Line with QR code
Download Freetrailer App Sweden
Download App Sverige

Kom igång direkt! Skanna QR koden här eller sms:a ”Freetrailer” till 72626 så skickar vi en länk till appen