Freetrailer kommer att revolutionera framtidens delningsekonomi

Freetrailer press

Freetrailer växer ordentligt

Det börsnoterade bolaget Freetrailer levererar ett starkt årsbokslut som visar på en rejäl tillväxt inom de delningsekonomiska nyckelområdena. I framtiden kommer företaget att fokusera på mycket mer än släp, berättar VD.

Freetrailer Group, som är noterat på Spotlight-börsen i Sverige, har gjort riktigt fina resultat det senaste verksamhetsåret. Intäkterna ökade med 27 procent och resultatet före skatt växte från 1,5 miljoner DKK till 5,9 miljoner DKK. Enligt Philip Filipsen, direktör för Freetrailer, har nedstängningen av samhället bidragit till en ökad efterfrågan på deras delningsekonomiska koncept.

”Som alla andra företag märkte vi en inbromsning i början av pandemin. Men vi såg snabbt att många hade både tid och ork att ägna sig åt praktiska sysslor. Detta ledde till ett ökat behov av släp när dyningarna efter avstängningen hade lagt sig. Den situationen har bidragit till en positiv inverkan på våra resultat och har lett till ett antal nya partnerskap”, säger Philip Filipsen.

Antalet släputhyrningar ökade med 27 procent under perioden 2020/2021. Det totala antalet släpvagnar har ökat med 529 till totalt 2 146. Det motsvarar en ökning med 33 procent. Under samma period har företaget ingått ett antal nya samarbeten med bland annat Føtex, Billigblomst, ILVA, Europris, Beijer Bygg och Mekonomen.

Endast fantasin sätter gränserna för delningsekonomiska tjänster

Framstegen ger stor tilltro till framtida framgångar för Freetrailer. När Philip Filipsens tittar i kristallkulan ser han mer än bara släp. Ambitionerna är höga, och enligt VD:n är potentialen för den delningsekonomiska affärsidén närmast gigantisk.

”Under de senaste 20 åren har vi byggt upp en teknisk plattform som skiljer sig från allt annat du ser på marknaden. Vi utnyttjar en tidsanda där delningsekonomi och hållbarhet är extremt populärt. Det gör att vi nu tittar på vad vi mer kan lägga in i plattformen. Som jag ser det är det bara fantasin som sätter gränser”, säger Philip Filipsen. Han fortsätter:

”Jag ser egentligen inte Freetrailer som ett släputhyrningsföretag, utan mer som ett företag som har hittat en nisch på en marknad. Vi har sedan lagt upp allt i en plattform som gör det enkelt för både användare och partners att använda. I det här sammanhangen är det lätt att tänka sig att man under de kommande åren även kommer att kunna låna bilar, skotrar, cyklar, båtsläp, kanoter, paddleboards och hästsläp via vår plattform.”

Positiva utsikter för 2021/2022

Årsresultatet utgör en stark utgångspunkt för Freetrailer, som har positiva utsikter för nästa år, då delningsekonomin är här för att stanna. Omsättningen väntas öka med cirka 20 procent till 62-64 miljoner danska kronor och resultatet före skatt väntas stiga till en nivå i storleksordningen 7-9 miljoner DKK. Slutligen förväntas antalet släpvagnar växa med ca 750 stycken. Vid sidan av de finansiella målen ligger fokus även på ytterligare global expansion.

”Vi är starka i Danmark, Sverige och Norge just nu, där vårt varumärke är solitt och etablerat. Vår framgång ger oss tro och mod att rulla ut konceptet i fler länder. Fas ett av den planen är redan igång. Under våren öppnade vi ett kontor i Frankfurt för att kunna stärka spridningen på den tyska marknaden, bland annat tillsammans med IKEA. Det ska få fart på den internationella expansionen. Vi är mycket spända på utvecklingen under det kommande året. Vi ser stor potential i Tyskland. Samtidigt tittar vi bland annat på den holländska och belgiska marknaden, som båda rymmer stora möjligheter för oss”, säger Philip Filipsen.

Freetrailer har fått en bra start det här verksamhetsåret. Med 68 757 uthyrningar pekar siffrorna från juli på ett nytt rekord. Nivån för samma period förra året var 55 523 uthyrningar, vilket motsvarar en tillväxt på 24 procent.

Freetrailer vil revolutionere fremtidens deleøkonomi

Relaterade nyheter

Ta del av senaste nytt från Freetrailer

Följ oss på sociala medier

Line with QR code
Download Freetrailer App Sweden
Download App Sverige

Kom igång direkt! Skanna QR koden här eller sms:a ”Freetrailer” till 72626 så skickar vi en länk till appen