Freetrailer vil revolutionere fremtidens deleøkonomi

Freetrailer vækst

Freetrailer i kraftig vækst

Den børsnoterede virksomhed Freetrailer leverer stærkt årsregnskab præget af vækst på centrale områder inden for deleøkonomi. I fremtiden vil virksomheden satse på meget andet end trailere, lyder det fra direktøren. 

Freetrailer Group, der er noteret på Spotlight-børsen i Sverige, er kommet særdeles godt ud af det forgangne regnskabsår. Omsætningen steg med 27 procent, og resultatet før skat vækstede fra DKK 1,5 millioner til DKK 5,9 millioner. Ifølge Philip Filipsen, der er direktør i Freetrailer, har nedlukningen af samfundet medvirket til en øget efterspørgsel på deres deleøkonomiske koncept.

“Som alle andre virksomheder mærkede vi en opbremsning i starten af pandemien. Men vi så hurtigt, at mange fik både tid og overskud til at kaste sig over praktiske gøremål. Det gav et øget behov for trailere, da dønningerne efter nedlukningen havde lagt sig. Den situation har medvirket til en positiv afsmitning på vores resultater og medført en række nye partnerskaber”, fortæller Philip Filipsen.

Antallet af trailerudlejninger steg i perioden 2020/2021 med 27 procent. Det samlede antal trailere er øget med 529 til i alt 2.146 trailere. Det svarer til en stigning på 33 procent. I samme periode har virksomheden indgået en række nye partnerskaber med blandt andet Føtex, Billigblomst, ILVA, Europris, Beijer Bygg og Mekonomen.

Kun fantasien sætter grænserne for deleøkonomiske tjenester

Fremgangen giver stor tro på fremtidig succes hos Freetrailer. Philip Filipsens kig i krystalkuglen viser andet end blot trailere. Ambitionerne er tårnhøje, og ifølge direktøren er potentialet for det deleøkonomiske-forretningskonceptet nærmest gigantisk.

“Vi har gennem de seneste 20 år opbygget en teknologisk platform, der differentierer sig fra alt andet, man ser i markedet. Vi tapper ind i en tidsånd, hvor deleøkonomi og bæredygtighed er ekstremt populært. Det gør, at vi nu kigger på, hvad vi ellers kan putte ind i platformen. Som jeg ser det, er det kun fantasien, der sætter grænserne”, siger Philip Filipsen. Han fortsætter:

“Jeg ser egentlig ikke Freetrailer som en trailerudlejer, men mere som en virksomhed, der har fundet en niche i et marked. Vi har så efterfølgende sat det hele ind i en platform, som gør det nemt for både brugere og partnere at anvende. I den forbindelse er det nemt at forestille sig, at man i løbet af de kommende år også kan låne både biler, løbehjul, cykler, bådtrailere, kanalbåde, paddleboards og hestetrailere via vores platform.”

Positive udsigter for 2021/2022

Årsresultatet skaber et stærkt udgangspunkt for Freetrailer, der ser positive udsigter for næste år, idet deleøkonomi er kommet for at blive. Omsætningen forventes at stige med omkring 20 procent til DKK 62-64 millioner, og resultatet før skat ventes at stige til et niveau i størrelsesordenen af DKK 7-9 millioner. Endelig regner man med, at antallet af trailere vokser med ca. 750 styk. Sideløbende med de finansielle målsætninger fokuseres der også på yderligere global ekspansion.

“Vi står stærkt i Danmark, Sverige, og Norge lige nu, hvor vores brand er solidt og fasttømret. Vores succes giver os tro og mod på at rulle konceptet ud i andre lande. Fase et af den plan er allerede iværksat. Vi har i foråret åbnet kontor i Frankfurt til styrkelse af udbredelsen på det tyske marked blandt andet sammen med IKEA. Det skal sætte skub i den internationale ekspansion. Vi er meget spændte på udviklingen i det kommende år. Vi ser et stort potentiale i Tyskland. Vi kigger samtidig på blandt andet det hollandske og belgiske marked, der begge rummer store muligheder for os”, fortæller Philip Filipsen.

Freetrailer er kommet godt fra start i dette regnskabsår. Tallene fra juli måned viser med 68.757 udlejninger en ny rekord. Niveauet for samme periode sidste år var 55.523 udlejninger svarende til en vækst på 24 procent.

Freetrailer vil revolutionere fremtidens deleøkonomi

Lignende nyheder

Følg os på sociale medier

Line with QR code
Download din Freetrailer app
Download Freetrailer appen QR

Kom i gang med det samme!
Scan QR koden her eller sms “Freetrailer” til 1919 så sender vi dig et link til appen