Freetrailer vil revolusjonere fremtidens delingsøkonomi

Freetrailer nyheter

Freetrailer i sterk vekst

Det børsnoterte selskapet Freetrailer leverer et sterkt årsregnskap preget av vekst på sentrale områder innenfor delingsøkonomien. I fremtiden vil selskapet satse på mye mer enn tilhengere, sier direktøren.

Freetrailer Group, som er notert på Spotlight-børsen i Sverige, har kommet svært godt ut av det siste regnskapsåret. Omsetningen økte med 27 prosent, og resultat før skatt vokste fra 1,5 millioner danske kroner til 5,9 millioner. Ifølge Philip Filipsen, direktør i Freetrailer, har nedstengningen av samfunnet bidratt til økt etterspørsel etter deres konsept for delingsøkonomi.

«Som alle andre selskaper hadde vi en nedgang i starten av pandemien. Men vi så raskt at mange hadde både tid og energi til å ta tak i praktiske oppgaver. Dette førte til økt behov for tilhengere da dønningene etter nedstengningen hadde lagt seg. Den situasjonen har hatt en positiv innvirkning på våre resultater og ført til en rekke nye partnerskap», sier Philip Filipsen.

Antall utlån av tilhengere økte i perioden 2020/2021 med 27 prosent. Totalt antall tilhengere har økt med 529 til totalt 2.146 trailere. Det tilsvarer en økning på 33 prosent. I samme periode har selskapet inngått en rekke nye samarbeidsavtaler med blant annet Hageland, Byggmax, Flexistore, Europris, og 123 minilager.

Bare fantasien setter grenser for delingsøkonomiske tjenester

Fremgangen gir stor tro på fremtiden hos Freetrailer. Philip Filipsens blikk inn i krystallkulen viser mer enn bare tilhengere. Ambisjonene er store, og ifølge direktøren er potensialet for forretningskonseptet delingsøkonomi nærmest uendelig.

«I løpet av de siste 20 årene har vi bygget en teknologisk plattform som skiller seg fra alt annet du ser i markedet. Vi benytter oss av en tidsånd der delingsøkonomi og bærekraft er ekstremt populært. Det betyr at vi nå ser på hva annet vi kan legge inn under plattformen. Slik jeg ser det er det bare fantasien som setter grenser», sier Philip Filipsen. Han fortsetter:

«Jeg ser egentlig ikke på Freetrailer som et firma som låner ut tilhengere, men mer som et selskap som har funnet en nisje i et marked. Vi har i ettertid lagt alt inn på en plattform som er enkel å bruke for både brukere og partnere. Da er det lett å tenke seg at man med årene også vil kunne låne ut biler, scootere, sykler, båthengere, kanalbåter, padleboards og hestehengere via vår plattform.”

Positive utsikter for 2021/2022

Årsresultatet skaper et sterkt utgangspunkt for Freetrailer, som ser positivt på neste år, nå som delingsøkonomien er kommet for å bli. Omsetningen ventes å øke med rundt 20 prosent til 62-64 millioner danske kroner, og resultatet før skatt ventes å komme opp i størrelsesorden 7-9 millioner. I tillegg forventes det at antall tilhengere vil øke med ca. 750 stykker. Ved siden av de økonomiske målene er det også fokus på videre ekspansjon ut i verden.

«Vi er sterke i Danmark, Sverige og Norge akkurat nå, hvor merkevaren vår er solid og etablert. Vår suksess gir oss tro og mot til å rulle ut konseptet i andre land. Fase én av planen er allerede i gang. I vår åpnet vi kontor i Frankfurt for å styrke utviklingen i det tyske markedet, blant annet sammen med IKEA. Det bør sette fart på den internasjonale ekspansjonen. Vi er veldig spente på utviklingen i året som kommer. Vi ser et stort potensiale i Tyskland. Samtidig ser vi blant annet på det nederlandske og belgiske markedet, som begge byr på store muligheter for oss», sier Philip Filipsen.

Freetrailer har fått en god start på dette året. Med 68.757 utlån viser tallene fra juli en ny rekord. Nivået for samme periode i fjor var 55.523 utlån, så det tilsvarer en vekst på 24 prosent.

Freetrailer vil revolutionere fremtidens deleøkonomi

Relaterte nyheter

Motta nyheter fra Freetrailer

Følg oss på sosiale medier

Line with QR code
Last ned Freetrailer App Norge
Download App Norge

Kom i gang nå!
Skann QR koden her eller send «Freetrailer» til 2130 så sender vi deg en link til appen