Freetrailer ska spinna guld på delningsekonomin

Freetrailer skal spinde guld på deleøkonomi

VD med vilda planer: Freetrailer ska spinna guld på delningsekonomin

Delningsekonomi: Det börsnoterade bolaget Freetrailer växer rejält. Det får VD:n att tänka stort. I framtiden kommer företaget kommersialisera delningsekonomin i mycket större utsträckning och dessutom expandera massivt i både Danmark och övriga Europa.

Philip Filipsen är VD för det börsnoterade bolaget Freetrailer. Efter tre år i VD-stolen har han ökat företagets omsättning med 72 procent till 51,9 miljoner danska kronor. Förlusten före skatt på 4,2 miljoner har förvandlats till ett plus på 5,9 miljoner.

Även antalet nya partnerskap har ökat. Bara i år har Freetrailer ingått sju samarbeten med Føtex, Billigblomst, ILVA, Coop, Europris, Beijer Bygg och Mekonomen. Totalt har detta resulterat i 58 nya partnerplatser i Tyskland, Sverige, Norge och Danmark. Den massiva framgången får VD:n att tänka stort, och ambitionerna är skyhöga.

”Vi har genom åren utvecklat en teknisk plattform som är enkel att använda. På så sätt har vi lyckats kommersialisera delningsekonomin för släp i Danmark, Sverige och Norge. Med en omsättning på över 50 miljoner i år har vi nått en milstolpe som jag är riktigt stolt över. Men vi är inte nöjda där. Jag har sagt till min styrelse och mina anställda att vi måste spränga alla tänkbara gränser för vad vi som ett delningsekonomiskt företag kan åstadkomma. Och det vet jag att vi kan göra”, säger Philip Filipsen.

Deleøkonomi

Ni har inte sett det sista av Freetrailer

Att Philip Filipsen är en man med både ambitiösa och konkreta visioner märkt tydligt om man frågar honom om Freetrailers framtid. När han tittar i kristallkulan ser han mycket mer än bara släp, och potentialen för affärsidén är närmast gigantisk.

”Jag ser egentligen inte Freetrailer som ett släputhyrningsföretag, utan mer som ett företag som har hittat en nisch på en marknad. Vi har sedan lagt upp allt i en plattform som gör det enkelt för både användare och partners att använda. Samtidigt utnyttjar vi en tidsanda där delningsekonomi och hållbarhet är extremt populärt. Det gör att vi nu tittar på vad vi mer kan lägga in i plattformen. Som jag ser det är det bara fantasin som sätter gränserna, och jag kan säga att du inte på något sätt har sett det sista av Freetrailer”, säger Philip Filipsen och fortsätter:

”Det tydliga uppdraget är att både danskar och människor i många andra länder under de kommande åren även kommer att kunna låna bilar, skotrar, cyklar, båtsläp, kanoter, paddleboards och hästsläp via vår plattform. Varför inte breda ut konceptet till andra områden nu när vi vet att det fungerar på släp?”

Positiva utsikter för verksamhetsåret

De stora ambitionerna är även tydliga när Philip Filipsen tar på sig de ekonomiska glasögonen. Omsättningen väntas öka med cirka 20 procent till 62-64 miljoner danska kronor nästa år och resultatet före skatt väntas stiga till en nivå i storleksordningen 7-9 miljoner DKK. Vid sidan av de finansiella målen ligger fokus även på ytterligare global expansion.

 ”Vi är starka i Danmark, Sverige och Norge, där vårt varumärke är solitt och etablerat. Vår framgång ger oss tro och mod att rulla ut konceptet i fler länder. Fas ett av den planen är redan igång. Under våren öppnade vi ett kontor i Frankfurt för att stärka vår expansion på den tyska marknaden tillsammans med bland annat IKEA. Det kommer att sätta fart på den internationella expansionen, och vi är mycket spända på utvecklingen under det kommande året. Vi ser en stor potential i Tyskland, där vi den 16 september kunde presentera ytterligare 12 IKEA-lager på vår självbetjäningsplattform, och vi tittar initialt även på den holländska och belgiska marknaden, som båda har stora möjligheter för oss.” säger Philip Filipsen.

Relaterade nyheter

Ta del av senaste nytt från Freetrailer

Följ oss på sociala medier

Line with QR code
Download Freetrailer App Sweden
Download App Sverige

Kom igång direkt! Skanna QR koden här eller sms:a ”Freetrailer” till 72626 så skickar vi en länk till appen