Freetrailer skal utnytte delingsøkonomien fullt ut

Freetrailer skal spinde guld på deleøkonomi

Direktør med store planer: Freetrailer skal utnytte delingsøkonomien fullt ut

Delingsøkonomi: Det børsnoterte selskapet Freetrailer i kraftig vekst Det får direktøren til å tenke stort. I fremtiden vil selskapet kommersialisere delingsøkonomien i mye større grad og ekspandere massivt i Danmark og resten av Europa.

Philip Filipsen er direktør i det børsnoterte selskapet Freetrailer. Etter tre år i direktørstolen har han økt selskapets omsetning med 72 prosent til 51,9 millioner danske kroner. Underskuddet før skatt på 4,2 millioner er snudd til et overskudd på 5,9 millioner.

Antall nye partnerskap har også vokst. Bare i år har Freetrailer inngått syv nye avtaler med Føtex, Billigblomst, ILVA, Coop, Europris, Beijer Bygg og Mekonomen. Samlet sett har dette resultert i 58 nye partnersteder i Tyskland, Sverige, Norge og Danmark. Den massive suksessen får direktøren til å tenke stort, og ambisjonene er skyhøye.

«Gjennom årene har vi utviklet en teknologisk plattform som er enkel å bruke. Slik har vi klart å kommersialisere delingsøkonomien på tilhengere i Danmark, Sverige og Norge. Med en omsetning på over 50 millioner i år har vi nådd en milepæl som jeg er virkelig stolt av. Men det stopper ikke der. Jeg har sagt til styret og mine ansatte at vi skal bryte alle rammer for hva vi som et delingsøkonomisk selskap kan oppnå. Og det vet jeg at vi kan», sier Philip Filipsen.

Deleøkonomi

Du har ikke sett den siste fra Freetrailer

At Philip Filipsen er en mann med ambisiøse og konkrete visjoner skjønner man når man spør ham om fremtiden til Freetrailer. Krystallkulen hans viser mye mer enn bare tilhengere, og potensialet for forretningskonseptet er nærmest uendelig.

«Jeg ser egentlig ikke på Freetrailer som et firma som låner ut tilhengere, men mer som et selskap som har funnet en nisje i et marked. Vi har i ettertid lagt alt inn på en plattform som er enkel å bruke for både brukere og partnere. Samtidig griper vi inn i tidsånden, hvor delingsøkonomi og bærekraft er ekstremt populært. Det betyr at vi nå ser på hva annet vi kan legge inn under plattformen. Slik jeg ser det er det bare fantasien som setter grenser, og vil si at du på ingen måte har sett det siste av Freetrailer», sier Philip Filipsen og fortsetter:

«Det klare målet er at både dansker og folk i andre land i de kommende årene også vil kunne låne biler, scootere, sykler, båthengere, kanalbåter, padlebrett og hestehengere via vår plattform. Hvorfor ikke rulle ut konseptet til andre områder nå som vi vet at konseptet fungerer på tilhengere?»

Positive utsikter for regnskapsåret

De høye ambisjonene ser man også når Philip Filipsen tar på seg de økonomiske brillene. Inntektene ventes å øke neste år med rundt 20 prosent til 62-64 millioner danske kroner, og resultatet før skatt ventes å nå et nivå i størrelsesorden 7-9 millioner. Ved siden av de økonomiske målene er det også fokus på videre ekspansjon ut i verden.

 «Vi er sterke i Danmark, Sverige og Norge, hvor merkevaren vår er godt etablert. Vår suksess gir oss tro og mot til å rulle ut konseptet i andre land. Fase én av planen er allerede i gang. I vår åpnet vi kontor i Frankfurt for å styrke vår ekspansjon i det tyske markedet sammen med blant annet IKEA. Det vil sette fart på den internasjonale ekspansjonen, og vi er veldig spente på utviklingen i året som kommer. Vi ser et stort potensiale i Tyskland, hvor vi den 16. september kunne annonsere at ytterligere 12 IKEA-varehus ble en del av vår plattform for selvbetjening, og vi ser nå også på det nederlandske og belgiske markedet, som begge har store muligheter for oss.» sier Philip Filipsen.

Relaterte nyheter

Motta nyheter fra Freetrailer

Følg oss på sosiale medier

Line with QR code
Download App Norge

Kom i gang nå!
Skann QR koden her eller send «Freetrailer» til 2130 så sender vi deg en link til appen