Freetrailer og Mekonomen inleder samarbete med hyrsläp

Släputhyrning hos Mekonomen

Mekonomen expanderar med hyrsläp

Freetrailer Group tillkännager ett betydande partnerskapsavtal med ingåendet av ett nytt samarbetsavtal.

Mekonomen har 545 butiker och verkstäder i Sverige.

Freetrailer Group kan nu lägga till en ny stor kedja till partnerportföljen i Sverige. Mekonomen är landsomfattande inom reparation av bilar samt försäljning av reservdelar och tillbehör.

Freetrailers koncept erbjuds alla Mekonomens 545 butiker och bilverkstäder som finns över hela Sverige.

”På Mekonomen vill vi göra billivet så enkelt som möjligt för våra kunder. Bland annat genom att utöka vårt tjänsteutbud. Här är Freetrailers koncept helt rätt. Våra kunder får möjligheten att låna en släpvagn gratis och Freetrailers självbetjäningsplattform gör att vi undviker administrationsarbete för våra anställda i butiker och verkstäder.”, säger Madeleine Westerling, Konceptchef Verkstad på Mekonomen.

Freetrailer har lagt stora resurser på att synliggöra Freetrailers koncept på de nordiska marknaderna. Dette har lett till en betydande tillväxt de senaste 18 månaderna, både i Sverige och Norge. Avtalet med Mekonomen öppnar för en betydande spridning av Freetrailer över hela Sverige, vilket är helt i linje med företagets internationella tillväxtstrategi.

”Jag är oerhört glad över det nya samarbetet med Mekonomen. De har ett nätverk av butiker och verkstäder över hela Sverige och därmed stöds Freetrailers rikstäckande ambition. Samtidigt öppnar samarbetet med Mekonomen en fantastisk möjlighet för underhåll av Freetrailers svenska släpvagnspark vilket innebär resursbesparingar – en perfekt match.”, säger Johan Wijkander, Nordisk Area Manager på Freetrailer.

Rapporteringen för fjärde kvartalet 2019/2020 kommer att offentliggöras den 27 augusti 2020.

Läs nyheten på Spotlight.

Relaterade nyheter

Ta del av senaste nytt från Freetrailer

Följ oss på sociala medier

Line with QR code
Download App Sverige

Kom igång direkt! Skanna QR koden här eller sms:a ”Freetrailer” till 72626 så skickar vi en länk till appen