Freetrailer ingår avtal med IKEA-varuhus i tyskland

IKEA Släp

Den första tyska partnern är klar

Freetrailer är nu redo att rulla ut sitt koncept på den tyska marknaden. Här blir Freetrailers första samarbetspartner det nyöppnade IKEA-varuhus i Karlsruhe där släpvagnar, e-trailere och cargobikes kommer att erbjudas.

Nyöppnade IKEA-varuhus i Karlsruhe blir det första varuhuset i Tyskland att erbjuda Freetrailers självbetjäningskoncept till sina kunder. Freetrailers app och Freelock-lösningen gör det möjligt för kunderna att reservera en släpvagn, e-trailere eller cargobikes på ett enkelt och flexibelt sätt för hemtransporten.

Till en början är det fyra släpvagnar, tre e-trailere och två cargobikes som ställs till förfogande i Freetrailers digitala plattform.

”Det är ett viktigt avtal vi nu ingår i Tyskland. Dels för att den tyska marknaden rymmer så otroligt många möjligheter, dels för att IKEA är en strategiskt viktig kund både i Tyskland och på våra hemmamarknader i Norden. Vi står inför en lång och spännande expansionsresa i Europa.”, säger Freetrailers styrelseordförande Mikael Bartroff.

”Vårt delningsekonomiska koncept ligger helt i linje med IKEAs önskan om en ansvarsfull kundservice. Inte minst tack vare vårt senaste produkttillskott där det nu också är möjligt att transportera hem varorna med hjälp av en cargobikes eller e-trailere. Vi sätter ett stort värde på det goda samarbetet med IKEA.”, säger Freetrailers koncern-vd Philip Fillipsen.

Utrullningen av Freetrailer-konceptet i Tyskland inleds den 24 september med IKEA i Karlsruhe och under fjärde kvartalet 2020 förväntas Freetrailer-konceptet introduceras på ytterligare 8–10 varuhus.

Läs nyheten på Spotlight.

Relaterade nyheter

Ta del av senaste nytt från Freetrailer

Följ oss på sociala medier

Line with QR code
Download App Sverige

Kom igång direkt! Skanna QR koden här eller sms:a ”Freetrailer” till 72626 så skickar vi en länk till appen