De største trendene i delingsøkonomien i 2022

Freetrailer appen bruges sådan

Freetrailer, som har en forretningsmodell basert på delingsøkonomi, har satt sammen en liste over noen av de sterkeste trendene og tendensene innen delingsøkonomi. Freetrailer har nettopp gjennomført en svensk studie som viser hvordan det har blitt viktigere for svensker å leve sirkulært og bærekraftig. I takt med at dette skjer, øker også populariteten for delingsøkonomiske tjenester.

Formålet med delingsøkonomiske tjenester er å dele varer ved å leie, dele eller låne dem i stedet for å eie dem. Hovedgrunnen til at denne typen tjenester er så populære, er de økonomiske og miljømessige fordelene. I Freetrailers siste undersøkelse av trender i delingsøkonomien, oppga hele 38% at den viktigste grunnen til å bruke delingsøkonomiske tjenester er de økonomiske fordelene. Hele 32% svarte at det er fordi det er miljøvennlig.

Freetrailers studie av delingsøkonomiens trender og tendenser viser også at det er innenfor kjøretøy og transport at svenskene mest sannsynlig vil benytte seg av delingsøkonomien – like etter kategorien for lån og leie av verktøy og redskaper. En fleksibel løsning innenfor kjøretøykategorien som vi vil se mer av i 2022, er deling av elektriske lastesykler, noe som Freetrailer allerede tilbyr. Det er et like praktisk og grønt transportalternativ som vil falle i smak hos brukerne, ifølge Johan Wijkander hos Freetrailer.

«Freetrailer Group var raskt på banen i forhold til å tenke delingsøkonomi. Tilbake i 2004 startet vi vår virksomhet utelukkende basert på fordelene ved å låne i stedet for å eie. Vi forsøker alltid å finne kreative ideer og løsninger som gjør transport fra A til B så smidig som mulig. Derfor tilbyr vi gratis utlån av tilhengere fra flere store operatører rundt om i Danmark, Sverige, Norge og Tyskland. Det er flott å se hvordan samfunnet er mer bevisst på hva delingsøkonomi betyr. Stadig flere bedrifter følger også trenden og finner nye løsninger som gjør det enklere å låne og dele», sier Johan Wijkander, Country Manager Sverige i Freetrailer.

Freetrailer flytning

Delingsøkonomiske trender som vil fortsette å utvikle seg i 2022

 ­1. Co-living – den nye måten å leve på?

Modellen for delingsøkonomi blir stadig mer attraktiv for flere ulike bransjer. Ikke minst i eiendomsbransjen. Her har folk begynt å tenke på- og tilby mer bærekraftige måter å bo på. Det dukker stadig opp eiendommer der tanken er å bo sammen med andre, men samtidig ha sin egen private del. Det dukker også opp flere fasiliteter der folk i nærområdet kan komme på besøk for å knytte sosiale kontakter eller låne husholdningsapparater og verktøy.

Etter to år med pandemi har det sosiale elementet i livet fått en knekk, så dette er en trend innen delingsøkonomi som vil fortsette å bestå og utvikle seg.

2. Ut med det gamle og inn med det resirkulerte

Det har lenge vært en trend å kjøpe brukte klær og møbler. Men det nyeste er at du kan leie nye klær eller tilbehør i stedet for å kjøpe det. Det er mange nye bedrifter, både digitale og fysiske, som tilbyr denne typen tjenester. Perfekt når du vil ha et nytt plagg, men vet at du bare vil bruke det til en spesiell anledning. Denne tjenesten er en flott mulighet til å utvide den sirkulære livsstilen enda mer.

3. Lettere å låne og dele

Etter hvert som samfunnet blir mer digitalisert, dukker det opp flere innovative digitale løsninger. Bilbransjen er en av mange sektorer som har satt denne tankegangen ut i praksis. I dag er det enklere enn noen gang å låne en bil og til og med dele den med andre. Dribe, som Freetrailer er partner med, er et selskap som tilbyr bilutleie. Her har du mulighet til å dele bilen med andre. På den måten slipper den enkelte å ha en bil parkert og betale avgifter for en bil som kanskje sjelden blir brukt. Prinsippet er det samme som Freetrailer. Gjennom en app kan du fritt få tilgang til en bil nær deg og bruke den rundt i byen. Deretter kan neste bruker overta den. En innovativ løsning som er kommet for å bli!

Relaterte nyheter

Motta nyheter fra Freetrailer

Følg oss på sosiale medier

Line with QR code
Last ned Freetrailer App Norge
Download App Norge

Kom i gang nå!
Skann QR koden her eller send «Freetrailer» til 2130 så sender vi deg en link til appen