Freetrailer Group A/S justerar priserna i Sverige och Norge

Freetrailer press

Prisändringar på väg

Freetrailer Group A/S kommer att justera sina priser för förhandsbokning och försäkringar på den svenska och norska marknaden från och med den 1 oktober 2022. De stigande materialpriserna är den främsta orsaken till prisjusteringen. Samtidigt kommer prisstrukturen att förenhetligas så att den är densamma på de nordiska marknaderna.

Freetrailer Group A/S har beslutat att justera prisstrukturen för tillvalstjänster i Sverige och Norge. Detta baseras på de senaste betydande prisökningarna på material och reservdelar. Därefter har Freetrailer samma prispolitik på de nordiska marknaderna.

Den nya prisstrukturen träder i kraft den 1 oktober 2022, varefter förhandsbokning av en släpvagn kommer att kosta 49 kronor i Sverige och i Norge, och försäkringspriset kommer att vara 69 kronor på den svenska och norska marknaden.

”Med tanke på de betydande prisökningar på bland annat material och energi, som vi alla har bevittnat under det senaste halvåret, har Freetrailer tvingats höja priserna på våra tillvalstjänster i både Sverige och Norge. På så sätt kan vi fortsätta att upprätthålla en hög servicenivå för våra kunder och se till att släpvagnarna alltid är säkra och i bästa möjliga skick”, säger Philip Filipsen, koncernchef för Freetrailer.

De tillkännagivna prisjusteringarna ändrar inte prognosen för räkenskapsåret 22/23, som fortfarande är en omsättning på 83 – 85 miljoner danska kronor, vilket motsvarar en tillväxt på 32 – 35 % och ett rörelseresultat (EBITDA) på 16 – 17 miljoner DKK, vilket motsvarar en tillväxt på 28 – 36%.

Läs historien på Spotlight.

Relaterade nyheter

Ta del av senaste nytt från Freetrailer

Följ oss på sociala medier

Line with QR code
Download Freetrailer App Sweden
Download App Sverige

Kom igång direkt! Skanna QR koden här eller sms:a ”Freetrailer” till 72626 så skickar vi en länk till appen