Större aktieinnehav i Freetrailer Group A/S byter ägare

Större aktieinnehav i Freetrailer Group A/S byter ägare

700.000 aktier sålda

700 000 aktier byter ägare i Freetrailer Group A/S. Säljare är Freetrailers styrelseordförande. Medgrundare Allan Sønderskov Darré, har beslutat sig för att reducera sin position i företaget. Därmed också dess aktieinnehav i Freetrailer.

Köparna å andra sidan är nuvarande investerare i Freetrailer Group A/S; Dico A/S som ökar sin position till drygt 14 %. Greve Trailer Center som ökar sin position till drygt 10 %. Även Freetrailers styrelseledamot Nicolai Frisch Erichsen, Freetrailers Groups VD Philip Filipsen och finanschef Martin Damm har köpt en andel av aktierna. Ett stort aktieinnehav i Freetrailer håller på att byta ägare.

”Jag har av personliga skäl velat minska min position i Freetrailer Group A/S. I samband med det har det varit viktigt för mig att köparna av de erbjudna aktierna bestod av en eller flera investerare som jag vet stödjer den strategi som vi har valt för företaget. Jag är därför mycket glad över att en grupp med nuvarande investerare, styrelseledamöter och ledande befattningshavare har möjlighet att köpa positionen, säger Allan Sønderskov Darré.

”Vi har varit investerare i Freetrailer Group A/S sedan börsintroduktionen 2018. Vi har stor tilltro till Freetrailers affärsmodell och koncept samt till de möjligheter som finns för utvecklingen av Freetrailer. Både på befintliga marknader, men i synnerhet även på nya marknader i Europa. Det var därför inget svårt beslut att öka vår exponering i Freetrailer Group A/S när möjligheten dök upp”, säger VD för Dico A/S, Mikael Konnerup.

Det totala antalet aktier i Freetrailer Group A/S uppgår till 9 503 300 med ett marknadsvärde på 386 miljoner DKK.

Läs nyheten på Spotlight.

Freetrailer redovisar rekordår

Relaterade nyheter

Ta del av senaste nytt från Freetrailer

Följ oss på sociala medier

Line with QR code
Download Freetrailer App Sweden
Download App Sverige

Kom igång direkt! Skanna QR koden här eller sms:a ”Freetrailer” till 72626 så skickar vi en länk till appen