Freetrailer och Snabbgross Club inleder samarbete

Freetrailer och Snabbgross Club inleder samarbete

Delningssamarbete med fördelar

På Axfood Snabbgross nyöppnade medlemsklubb Snabbgross Club kan nu privatpersoner handla ur samma omfattande sortiment som Stockholms restauranger och caféer. Som en del i satsningen på att bli Sveriges mest nytänkande butikskoncept för allmänheten inleder bolaget även ett samarbete med delningsföretaget Freetrailer. Samarbetet innebär gratis utlåning av släpvagnar från butiken belägen i Stockholm.

Sedan 2004 har Freetrailer erbjudit privatpersoner att låna släpvagnar kostnadsfritt. Släpvagnarna finansieras av Freetrailers samarbetspartners, som i sin tur får fler kundbesök och exponering på vägarna samtidigt som både kunder och allmänheten erbjuds gratis nyttjande av släpen. Från och med den 26 november kommer tre släpvagnar att stå parkerade utanför Snabbgross Club på Enebyängens handelsplats i Stockholm. Vilket också blir startskottet för ett delningsekonomiskt samarbete mellan Axfood och Freetrailer.

– Det är stort för oss att ett så etablerat bolag inom dagligvaruhandeln tror på vår tjänst. Intresset är högt i Stockholm och vi ser att utlåningsfrekvensen på samtliga av våra släp i regionen stiger. Vilket gör det extra roligt att nu utöka utbudet för de som bor här. Samarbetet är en pilot som vi hoppas blir mycket uppskattat av allmänheten och Snabbgross Clubs kunder. Vilket är en förutsättning för att expandera samarbetet ytterligare i framtiden, säger Johan Wijkander, Nordic Area Manager på Freetrailer.

Freetrailer och Snabbgross Club inleder samarbete

Ett samarbete alla vinner på

Konceptet är inspirerat av så kallade Warehouse Clubs och Wholesale Clubs, vilka har mött  stora framgångar på den internationella marknaden. Huvudmålgruppen för Snabbgross Club är både matälskare och den stora familjen som vill fylla på skafferiet med större förpackningar.

– Detta är ett samarbete alla vinner på. Det är en fantastisk marknadsföringsmöjlighet för Snabbgross Club. På grund av den höga utlåningsfrekvensen i området kommer vi synas på vägarna och driva mer kännedom och förhoppningsvis nyfikenhet om konceptet. Dessutom är det en hållbar delningsekonomisk investering som är snäll mot privatekonomin då tjänsten är helt kostnadsfri, säger Per Engström, Marknad- och E-handelschef på Snabbgross.

Freetrailers släpvagnar är kostnadsfria vid obokad upphämtning och förhandsreservation kostar 29 kronor. Genom ett Bluetooth-lås är släpvagnarna smidiga att hämta och återlämna utan bemanning. Hanteringen sker i Freetrailers app, vilket är särskilt uppskattat i tider då vi uppmanas till att hålla avstånd.

Relaterade artiklar

Relaterade nyheter

Ta del av senaste nytt från Freetrailer

Följ oss på sociala medier

Line with QR code
Download Freetrailer App Sweden
Download App Sverige

Kom igång direkt! Skanna QR koden här eller sms:a ”Freetrailer” till 72626 så skickar vi en länk till appen