De største deleøkonomiske trends i 2022

Freetrailer appen bruges sådan

Freetrailer, hvis forretningsmodel er baseret på deleøkonomi, har opstillet en liste over nogle af de stærkeste deleøkonomiske trends og tendenser. Freetrailer har netop foretaget en svensk undersøgelse, der viser, hvordan det er blevet vigtigere for svenskerne at leve cirkulært og bæredygtigt. I takt med at dette sker, stiger også populariteten af deleøkonomiske tjenester. 

Formålet med deleøkonomiske tjenester er at dele varer ved at leje, dele eller låne dem i stedet for at eje dem. En stor grund til populariteten af denne type service er de økonomiske og miljømæssige fordele. I Freetrailers seneste undersøgelse af tendenserne inden for deleøkonomi angav hele 38 %, at den vigtigste grund til at bruge deleøkonomiske tjenester netop er de økonomiske fordele. Hele 32 % svarede, at det er fordi det er miljøvenligt.

Freetrailers undersøgelse af de deleøkonomiske trends og tendenser viser også, at lige efter værktøjs- og redskabskategorierne er det inden for køretøjer og transport, at svenskerne er mest tilbøjelige til at gøre brug af deleøkonomi. En fleksibel løsning inden for køretøjskategorien, som vi vil se mere af i 2022, er deling af elektriske ladcykler. Noget som også Freetrailer tilbyder. En lige så bekvem og grøn transportmulighed, som ifølge Johan Wijkander fra Freetrailer vil falde i god jord hos brugerne.

“Freetrailer Group var hurtigt på banen, i forhold til at tænke deleøkonomisk. Tilbage i 2004 startede vi vores virksomhed, som udelukkende er baseret på fordelene ved at låne i stedet for at eje. Vi stræber efter at finde kreative idéer og løsninger, der gør transporten fra A til B så smidig som muligt. Derfor tilbyder vi gratis lån af trailere fra flere store operatører rundt om i Danmark, Sverige, Norge og Tyskland. Det er dejligt at se, hvordan samfundet er mere bevidst om, hvad deleøkonomi er. Også flere og flere virksomheder følger med i trenden og finder nye løsninger, der gør det lettere at låne og dele”, siger Johan Wijkander, Country Manager Sverige hos Freetrailer.

Freetrailer flytning

Deleøkonomiske trends som vil fortsætte udviklingen i 2022

 ­1. Co-living – den nye måde at bo på?

Modellen for deleøkonomi bliver stadig mere attraktiv for flere forskellige brancher. Ikke mindst i ejendomsbranchen. Her er man begyndt at indtænke og tilbyde mere bæredygtige måder at bo på. Der dukker således flere ejendomme op, hvor idéen er, at bo sammen med andre, men samtidig have sin egen private del. Der dukker også flere faciliteter op, som folk i det omkringliggende område kan komme og besøge for at få sociale kontakter eller låne husholdningsapparater og værktøj.

Efter to år med pandemien har det sociale element i livet fået nogle tæsk, og derfor er dette en tendens i deleøkonomien, som vil fortsætte med at forblive og udvikle sig.

2. Ud med det gamle og ind med det genbrugte

Det har længe været en stor trend at købe tøj og møbler brugt. Men det absolut nyeste er, at du kan leje nyt tøj eller tilbehør i stedet for at købe det. Der er mange nye virksomheder, både digitale og fysiske, der tilbyder denne type service. Perfekt, når du gerne vil have et nyt stykke tøj, men ved, at du kun vil bruge det til en bestemt lejlighed. Denne tjeneste giver dig en fantastisk mulighed for at tage den cirkulære livsstil endnu mere til dig.

3. Nemmere at låne og dele

I takt med at samfundet bliver mere digitaliseret, dukker der flere innovative digitale løsninger op. Automobilsektoren er en af de mange sektorer, der har taget denne tankegang til sig. I dag er det nemmere end nogensinde før at låne en bil og endda dele den med andre. På den måde slipper den enkelte for at have en bil stående og betale afgift for en bil, som måske sjældent benyttes. Princippet er det samme som Freetrailer. Gennem en app kan du frit få adgang til en bil nær dig og benytte den rundt i byen. Derefter kan næste bruger overtage den. En innovativ løsning, der er kommet for at blive!

Lignende nyheder

Følg os på sociale medier

Line with QR code
Download Freetrailer appen QR

Kom i gang med det samme!
Scan QR koden her eller sms “Freetrailer” til 1919 så sender vi dig et link til appen