Brancher der engagerer sig i deleøkonomiske tjenester

Nem trailerudlejning

Leje frem for at eje

Hvad har lager- og byggesektoren til fælles med detailsektoren? Flere og flere virksomheder har taget konceptet om at leje, låne og dele i stedet for at købe til sig. Resultaterne har vist sig at være særdeles vellykkede. Det viser en ny undersøgelse foretaget af teknologivirksomheden Freetrailer, der tager udgangspunkt i deleøkonomiske tjenester.

Formålet med deleøkonomiske tjenester er at dele varer ved at leje, dele eller låne i stedet for at eje dem. Der er ingen tvivl om, at deleøkonomien er ved at blive populær på grund af dens mange økonomiske og miljømæssige fordele. Et eksempel er Freetrailer-tjenesten, som er baseret på gratis lån af trailere. I dag er tjenesten tilgængelig i ca. 40 virksomheder. Alene i løbet af det sidste år er antallet af trailere steget med 24 % i hele landet. Mens virksomheden udarbejder listen over de brancher, der har taget fordelene ved deleøkonomien bedst til sig, er der nogle af dem, der ligger i front. Det drejer sig bl.a. om bygge- og anlægsvirksomheder, detailhandel og oplagring.

“Virksomheder i alle forskellige sektorer arbejder hele tiden på at opfylde deres kunders behov. Det er ikke altid det letteste at gøre. En almindelig fejl er, at de ikke tør udvide deres horisont og tilbyde nye tjenester for at tilfredsstille deres kunder. Delingsøkonomiske løsninger kan helt sikkert skabe goodwill for virksomheden. Det kan være gennem ressourcer, der allerede er til rådighed, såsom udlån af eksisterende produkter eller eksterne tjenester, der tilføjer værdi til kundebesøget”, siger Johan Wijkander Nordic Area Manager hos Freetrailer.

Detailhandlen

Et væld af udlejningskoncepter er dukket op ved tøjbutikker, hvor der står trailere uden for butikkerne, som offentligheden kan bruge gratis. Der er mange eksempler på detailhandlere, der har taget deleøkonomien til sig, og bæredygtighed er en almindelig bagvedliggende årsag til investering i konceptet. Èn af dem er ICA i Sverige.

“Vi har en aktiv og stadig voksende bæredygtighedspolitik. Og vi er altid åbne over for løsninger, der gavner kundeoplevelsen. Derfor er vi stolte af at tilbyde Freetrailers deleøkonomiske service, da det både er en bæredygtig investering og giver noget tilbage til kunderne”, siger Fredrik Gindemark, ICA Retailer & CEO hos ICA Maxi Supermarket Malmö.

Det er dog ikke kun i Sverige, at konceptet har fundet sit indpas. I Danmark tilbyder bl.a. Bilka, Føtex, SPAR og Rema 1000 gratis trailere ved flere butikker i Danmark.

Byggebranchen

I byggebranchen bliver udlån og udlejning mere og mere almindeligt, både mellem byggefirmaer og også for private, der besøger byggemarkeder. At leje i stedet for at købe værktøj, byggeudstyr og køretøjer er både mere gavnligt for miljøet og økonomien. Gravemaskiner, traktorer og trailere er dyre og sjældent anvendte varer, og de kan derfor have gavn af at deltage i deleøkonomien.

Det har man bl.a. fundet ud af hos Materialepladsen, hvor man frit kan låne en åben trailer, når man skal have transporteret sand, grus, jord mm. Også byggemarkeder som Silvan, XL- BYG og STARK tilbyder Freetrailer-servicen ved sine byggemarkeder. 

Lagerbranchen

Med en stigende befolkning i storbyerne og et faldende antal lejligheder og lagerpladser vokser lagerindustrien i et hurtigt tempo. I det nystartede mekka San Francisco er der f.eks. virksomheder som Air Bnb-lignende virksomheder, hvor byboere med ekstra plads kan leje den ud til folk, der har brug for opbevaring. Opbevaring er nu en vigtig industri for byboerne, og der er mange aktører, der konkurrerer om kunderne.

I Danmark er de store aktører Pelican Self Storage og Blue Box. Også her finder du den deleøkonomiske fordel i gratis trailerudleje, så du let kan fragte dine flyttekasser og ekstra opbevaring.

Kunne du have behov for en trailer? Det eneste du skal bruge, er Freetrailer-appen. Så kan du finde en trailer nær dig. Prøv det i dag og få gavn af den deleøkonomiske tjeneste. 

Lignende nyheder

Følg os på sociale medier

Line with QR code
Download din Freetrailer app
Download Freetrailer appen QR

Kom i gang med det samme!
Scan QR koden her eller sms “Freetrailer” til 1919 så sender vi dig et link til appen