Bransjer som leverer delingsøkonomiske tjenester

Nem trailerudlejning

Leie framfor å eie

Hva har lager- og byggebransjen til felles med varehandelen? Stadig flere bedrifter har tatt i bruk konseptet å leie, låne og dele i stedet for å kjøpe. Resultatet har vist seg å være svært vellykket. Det viser en ny studie utført av teknologiselskapet Freetrailer, som er basert på delingsøkonomiske tjenester.

Formålet med delingsøkonomiske tjenester er å dele varer ved å leie, dele eller låne dem i stedet for å eie dem. Og det er ingen tvil om at delingsøkonomi blir stadig mer populært på grunn av alle de økonomiske og miljømessige fordelene. Et eksempel er tjenesten Freetrailer, som er basert på gratis utlån av tilhengere. I dag er tjenesten tilgjengelig hos ca. 40 bedrifter. Bare det siste året har antallet tilhengere økt med 24%. Selskapet setter sammen listen over bransjene som utnytter fordelene med delingsøkonomien, og det er noen som har kommet svært langt. Det gjelder bl.a. byggefirmaer, varehandel og lagervirksomheter.

«Bedrifter i alle bransjer jobber hele tiden for å dekke kundenes behov, men det er ikke alltid like enkelt. En vanlig feil er at de ikke tør å utvide horisonten og gå for nye tjenester som kan tilfredsstille kundene. Men delingsøkonomiske løsninger vil skape goodwill for bedriften. Det kan være å utnytte allerede tilgjengelige ressurser, som å låne ut eksisterende produkter eller eksterne tjenester som gir merverdi for kunden», sier Johan Wijkander, Nordic Area Manager i Freetrailer.

Detaljhandelen

Mange utleiekonsepter har dukket opp i ulike butikker, hvor det finnes tilhengere utenfor butikkene som publikum kan bruke gratis. Det er mange eksempler på butikker som har tatt i bruk konseptet delingsøkonomi, og bærekraft er en vanlig underliggende årsak til å investere i konseptet. En av dem er ICA.

«Bærekraft blir stadig viktigere i vår virksomhet. Og vi er alltid åpne for løsninger som gagner kundeopplevelsen. Derfor er vi stolte av å tilby Freetrailer sine tjenester innen delingsøkonomi, fordi de både er en bærekraftig investering og de gir noe tilbake til kundene», sier Fredrik Gindemark, ICA Retailer & CEO ved ICA Maxi Supermarked i Malmö.

Det er imidlertid ikke bare i Sverige at konseptet har fått innpass. I Danmark tilbyr bl.a . Bilka, Føtex, SPAR og Rema 1000 gratis tilhengere i flere av sine butikker.

Byggebransjen

I byggebransjen blir utlån og utleie mer og mer vanlig, både mellom byggefirmaer, men også for privatpersoner som besøker byggevarehus. Å leie i stedet for å kjøpe verktøy, anleggsutstyr og kjøretøy er gunstigere for både miljøet og økonomien. Gravemaskiner, traktorer og tilhengere er dyre og de brukes relativt lite, så de kan derfor med fordel være med i delingsøkonomien.

Et godt eksempel er Materialepladsen, hvor du fritt kan låne en åpen henger når du skal frakte sand, grus, jord mm. Byggevarehus som Silvan, XL- BYG og STARK tilbyr også tjenestene til Freetrailer i sine butikker.

Lagerbransjen

Med et økende innbyggertall i de store byene og mindre leiligheter, vokser lagerbransjen i raskt tempo. I San Francisco er det bl.a. Air Bnb-lignende virksomheter der byboere med ekstra plass kan leie ut til folk som trenger lagring. Lagring er blitt en viktig næring for byboere og det er mange aktører som konkurrerer om kundene.

I Danmark er de store aktørene Pelican Self Storage og Blue Box. Også her finnes fordelen med delingsøkonomi gjennom gratis lån av tilhenger, slik at du enkelt kan frakte flyttekassene dine til og fra lagerplassen.

Har du behov for en tilhenger? Alt du trenger er Freetrailer-appen. Da kan du finne en tilhenger nær deg. Prøv den i dag og dra nytte av fordelene med delingsøkonomi.

Relaterte nyheter

Motta nyheter fra Freetrailer

Følg oss på sosiale medier

Line with QR code
Last ned Freetrailer App Norge
Download App Norge

Kom i gang nå!
Skann QR koden her eller send «Freetrailer» til 2130 så sender vi deg en link til appen