Freetrailer höjer ribban efter starkt första halvår 21/22

Freetrailer app

Styrelsen höja sina förväntningar

Efter ett fantastiskt första halvår, under vilket Freetrailer har lyckats accelerera tillväxten på en stabil kostnadsnivå, har styrelsen beslutat att revidera upp förväntningarna på koncernens omsättning. Därmed är även resultatet för räkenskapsåret 21/22. Freetrailer höjer ribban.

Förväntningarna för räkenskapsårets omsättning revideras därför upp till 65-67 miljoner danska kronor, jämfört med den tidigare prognosen på 63-65 miljoner danska kronor. Resultatet före skatt revideras upp till 10-12 miljoner danska kronor, jämfört med den tidigare prognosen på 7-9 miljoner danska kronor.

Jämfört med räkenskapsåret 20/21 förväntas omsättningen öka med 23-29 procent för helåret. Vinsten före skatt förväntas öka med 67-100 procent.

Koncernchef Philip Filipsen välkomnar utvecklingen och den stora efterfrågan på företagets transportkoncept för delningsekonomi.

”Jag är glad och stolt över att vi återigen har lyckats överträffa våra egna förväntningar. Därför kan vi nu meddela att vi förväntar oss en betydande ökning av vinsten före skatt för åren 21/22. Freetrailer har befäst sin position på scenen för delningsekonomi under det första halvåret, och detta gäller för hela verksamheten”, säger koncernchef Philip Filipsen.

Freetrailers ordförande Allan Sønderskov Darré tillägger:

”Intresset för vårt koncept är stort på de marknader vi för närvarande befinner oss på. Detta bådar mycket gott för våra ambitioner att utvidga Freetrailer-konceptet till ännu fler geografiska marknader under de kommande åren.”

Freetrailer Groups halvårsrapport för H1 21/22 kommer att publiceras den 24 februari 2022.

Läs nyheten om Freetrailer som höjer ribban på Spotlight.

Relaterade nyheter

Ta del av senaste nytt från Freetrailer

Följ oss på sociala medier

Line with QR code
Download Freetrailer App Sweden
Download App Sverige

Kom igång direkt! Skanna QR koden här eller sms:a ”Freetrailer” till 72626 så skickar vi en länk till appen