Trailere på vejene er eksploderet på ti år

Trailere på vejene i hele Danmark

Danskerne ejer og lejer i et væk

Trailere på vejene er eksploderet. På bare ti år er antallet af trailere i danske husholdninger steget med en tredjedel. Så hver anden husejer i dag har en trailer. Alligevel stormer Freetrailer med gratis trailerudlån frem i hele landet.

Antallet af trailere i danske husholdninger de sidste ti år er steget med 33 procent til 872.255 vogne. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Mere overraskende er det dog, at selvom danskerne ejer flere trailere, så oplever danske Freetrailer, der stiller gratistrailere til rådighed for forbrugerne, en massiv tilvækst af lånere. I løbet af de seneste 12 måneder havde virksomheden over 550.000 trailerudlån i Danmark. Så igen, trailere på vejene er eksploderet.

“Det er vores bedste periode til dato. Corona og de mange hjemsendelser til hus- og havearbejde. Det har selvfølgelig betydet en del, men den generelle trend, at både salg og udlejning af trailere er i vækst, er imponerende. Det understreger, at danskerne er et gør-det-selv-folk, og der er vi glade for at stå til rådighed”, siger Philip Filipsen, der er administrerende direktør hos Freetrailer.

Til trods for det store sammenfald i både eje og leje af trailere spår direktøren dog ingen nedgang foreløbig – tværtimod. 
Den deleøkonomiske virksomhed har nemlig planer om at indgå flere partnerskaber i 2021.

Flere butikker får flere glade kunder på vejene

Freetrailers forretningsmodel med gratis trailere til forbrugerne fungerer på grund af partnerskaber. De bliver indgået med virksomheder over hele landet. Derfor er det også til flytteglade danskeres fordel, at Freetrailer netop har indgået samarbejder med både dagligvarekæden Føtex og møbelhuset ILVA.

“Når vores kunder har været på indkøb i et af vores møbelhuse, skal de ofte fragte temmelig store ting hjem. Der er det helt oplagt, at vi nemt kan tilbyde gratis trailerlån. Det er en service til vores kunder. Samtidig er det helt i tråd med vores profil, hvor vi opfordrer os selv og danskerne til at træffe de mest miljørigtige valg. Der er et deleøkonomisk alternativ med trailerlån helt oplagt”, siger René Flemming, der er salgs- og marketingdirektør hos ILVA.

Samarbejdet mellem Freetrailer og de to danske kæder udvider antallet af afhentningslokationer. Med knap 40 nye adresser over hele landet bringer vi 114 nye trailere i spil til danske forbrugere. Brugerne kan kontaktfrit afhente trailere, ved at bruge en app og mobiltelefonens bluetooth-forbindelse til at åbne trailerlåsen.

Trailere på vejene

Deleøkonomi kræver bekvemme løsninger

For udbredelsen af de deleøkonomiske tiltag, er der stadig lang igen. Og tilgængeligheden er afgørende. Det fortæller Ann Lehmann Erichsen, der er forbrugerøkonom ved Nordea og medlem af Rådet for Deleøkonomi:

“Til trods for, at fænomenet deleøkonomi nærmest er blevet et hverdagsbegreb i de senere år, så er der stadig alt for langt imellem, at danskerne omsætter ord til handling. Vi er for magelige, så selv den mindste udfordring er nok til at vælte de gode intentioner. Freetrailers strategi med et bredt tilgængeligt netværk af udlånssteder er derfor oplagt.”

Med de nye partnere fra Føtex og ILVA bliver Freetrailers trailere endnu mere tilgængelige. For ILVA gælder det 19 lokationer over hele landet, mens Føtex efter en meget positiv tre-måneders prøveperiode kører trailere ud til 18 dagligvarehuse i Danmark.

Trailere på vejene er eksploderet – vi lejer trailere i ét! Læs mere om vores trailer typer her.

Lignende nyheder

Følg os på sociale medier

Line with QR code
Download Freetrailer appen QR

Kom i gang med det samme!
Scan QR koden her eller sms “Freetrailer” til 1919 så sender vi dig et link til appen