Freetrailer leverer rekordregnskab i første regnskabshavlår

Bli Freetrailer partner

Rekordstigning i udlejninger skaber rekordregnskab

Dette rekordregnskab er kulminationen på Freetrailers greb om de hjemlige markeder. Det giver mod på den fortsatte internationalisering, mener direktøren.

Kombinationen af gratis trailerudlejning til forbrugerne og reklamesøjler for virksomheder har siden 2004 været forretningsmodellen for trailerudlejningsvirksomheden, Freetrailer. Og i det seneste halvårsregnskab har det aldrig været tydeligere, at det er en sund forretning i vækst. Med den største kvartalsmæssige stigning i udlejninger nogensinde på 37 procent og en firdobling af halvårsresultatet over sidste år, er virksomheden godt på vej ind i 2021 med et rekordregnskab.

“Freetrailers succes skyldes en markedsføringsstrategi der er lykkedes, og en massiv indsats på kundeserviceområdet det seneste halve år. Med fokus på at bringe kunden hurtigt videre, kan vi ikke undgå det åbenlyse i, at en app-baseret selvbetjeningsløsning uden menneskelig kontakt har været den helt rigtige løsning for mange under corona”, fortæller Philip Filipsen, administrerende direktør i Freetrailer. Han tilføjer:

“Jeg er særligt stolt af, at selvom vores strategi har været at udvide trailerbestanden og vækste i både Danmark og på vores øvrige markeder, så formår vi samtidigt at skabe et rekordregnskab for halvåret.”

Freetrailer rådede ved årsskiftet over knap 1900 trailere i Norden og Tyskland. Virksomheden har ambitioner om at udvide med yderligere 300 trailere frem mod sommeren. Det skal blandt andet booste de øvrige nordiske samt det tyske marked.

Ekspansion og rekordvækst i Norden

Freetrailers rekord i antal udlejninger nogensinde – og rekordregnskab – skyldes i høj grad succes i Norge og Sverige. Her er antallet af udlejninger i andet kvartal for de to markeder steget med henholdsvis 40 og 67 procent. Det er sammenlagt 20.000 flere trailerudlejninger end samme periode sidste år. Og denne rekord i regnskabet kan mærkes.

“Vi står lige foran en fantastisk periode. Det går rigtig godt i vores skandinaviske markeder. Vi er netop blevet etableret på det tyske marked, som godt nok midlertidigt er bremset af corona”, siger Philip Filipsen og uddyber:

“Vi har efterhånden fået de faste omkostninger på plads, så en stigning i udlejninger afspejler sig direkte på bundlinjen. Med aftaler hos blandt andre Mekonomen i Sverige og Coop i Norge er vi godt rustet til at udvide vores lokationer og kapacitet yderligere.”

For anden kvartal har Freetrailer på tværs af markederne haft 130.169 trailerudlejninger, hvilket er 35.000 flere end samme periode sidste år. Over halvdelen af den tilvækst kommer fra den massive udvikling i Sverige og Norge.

Philip Filipsen, CEO Freetrailer Group A/S Foto: Therese Hill
Philip Filipsen, CEO Freetrailer Group A/S Foto: Therese Hill

Corona har brudt med sæsonudsving

Typisk har den mørke vinter været lavsæson for trailerudlejningen. Men de mange hjemsendelser har givet danskerne ekstra timer i dagslys, og det kan aflæses direkte på antallet af udlejninger. Anden kvartal har derfor budt på Freetrailers næststørste antal udlejninger i et enkelt kvartal nogensinde kun overgået af 1. kvartal 2021. Virksomhedens direktør fastholder derfor en forsigtig optimisme over virksomhedens rekordregnskab.

“Det har været tydeligt, at de fleste mennesker fortsat har et transportbehov. Måske netop den ekstra tid i dagslys gennem coronatiden har betydet, at man fik effektueret på nogle trailerprojekter. Vi glæder os over den vækst vi har set i vores forretning de seneste år, og vi arbejdere videre på at udnytte det momentum dette giver os. Vi fortsætter vores plan for at tilføje flere trailere, lokationer og alternative løsninger som eldrevne cykelanhængere eller budcykler til porteføljen”, siger Philip Filipsen.

Lignende nyheder

Følg os på sociale medier

Line with QR code
Download din Freetrailer app
Download Freetrailer appen QR

Kom i gang med det samme!
Scan QR koden her eller sms “Freetrailer” til 1919 så sender vi dig et link til appen